Sommarfika i en rabatt…

Sommaren börjar närma sig tidpunkten då den flyter samman med hösten. Nog är det sommar ännu, men spåren av höst gör sig påminda via såväl almanackan som naturen. Äpplena börjar mogna och ett och annat visset löv blåser runt på marken.

Igår bjöd vi in några fina konstnärsvänner på fika, gick trädgårdsrunda, pratade om dikter, historia, skola och mycket annat. En spännande sak som kom på tal var diktarens status historiskt och i nutid. Ett intressant samtal som gav mig några nya infallsvinklar att fundera över, inget jag kan utveckla i nuläget eftersom jag behöver fundera och faktasöka innan jag känner mig redo att utveckla debatten vidare.

Det jag gillar med lediga dagar är all den där bonustiden man får, tid att göra det där lilla extra som sätter krydda på tillvaron, och det kan vara enkla saker som att baka en kaka. Till fikat igår bjöd jag på min berömda morotskaka, dekorerad med rivna morötter och svarta vinbär från trädgården. Med glimten i ögat brukar jag påstå att den är nyttig, den innehåller 3 dl morötter, men ärligt talat så innehåller den en hel del onyttigheter som socker, smör och philadelphiaost; men god är den. Förvinnande god!

Dagens agenda är fulltecknad av nya äventyr, så nu kör vi…

Christina Karlsson <3

12 svar på ”Sommarfika i en rabatt…

 1. Så gott med ”nyttigheter”.
  Igår bakade jag en sockerkaka som jag smaksatte med kaffe och kanel, den blev mycket god och det var ett tag sedan jag bakade något gott till kaffet!

  Ha en fin början på veckan!
  Kram

 2. Så trevligt och gott! Och även goda samtal piggar upp. Spännande funderingar.
  Morotskakan gör sig också så fint på bild och jag hade jag gärna smakat en bit av den.
  Önskar dig nu fortsatt fina sommardagar.
  kram!

 3. Försvinnande god kaka! Visst känner man att hösten nalkas… lite vemodigt, men sommardagarna är väl inte helt över!
  Nya planer hos dig… spännande! Hur går det på jobbfronten? Vågar jag ens fråga!? Jag gör det för att du alltid har funnit en ny dörr att öppna! 🙂
  Kram Gunilla

  • Mycket god!
   Men jag letar fortfarande efter ny dörr vad gäller jobbfronten….just nu är det lite motigt med en hel del som hänt men jag kämpar på….

   Kram

 4. Det är den där lilla extra tiden som ger så mycket och som vi behöver. Kakan ser så god ut, ibland blir man sugen på något sött, så vem bryr sig i lite socker då.
  Ha en bra onsdag!

  • Lite socker kan gör underverk för en tårta 🙂 Gott är det, bara det inte blir för mycket och för sött.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *