Bland trädtoppar och bokblad

Bokskogen. Jag tar en promenad. Energin finns, där ute bland bokbladen under trädtopparnas brus. Jag går och går, andas in och andas ut, andas in allt det där gröna och sköna, och andas ut allt det där trötta och slitna. Andas in det ljusa och andas ut det mörka…

Jag går, springer, går och stannar upp. Betraktar marken, träden, grenarna, bladen, insekterna, småkrypen, fåglarna och fascineras av allt det vackra. Jag andas in doften av skog, lyssnar på ljuden och fascineras av allt det gröna. Ser bilderna och lägger mig ner på en träbänk i en skogsglänta, förundras av solljuset som letar sig ner mellan trädtopparna…

Jag andas in ord, tänker nya ord, skriver dikter, smider planer, skapar struktur och finner material nog för att bygga broar…


Det finns en skatt där ute och den skatten är alldeles gratis att ta del av, den finns där för alla som vill berika sina liv och det ända den begär tillbaka är att vi låter den leva, att vi värnar om den och låter den vara just så vild och vacker som den är. Bokskogen. Allemansrätten.

Må väl och njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

18 svar på ”Bland trädtoppar och bokblad

 1. Promenera och kanske långt, det ger så mycket. Ofta tycker jag att saker faller på plats, då jag har bara slappar, går och tänker på ingenting. Bokskogen den skulle jag vilja se.
  Kram Rose

 2. Så fint skrivet Christina! Jag upplever det som om du är i en sökande fas…
  och under tiden blir det skogsbad… i underbara bokskogen! 🙂
  Alla bilder fina, men den sista är magnifik! Den är som en tavla!
  Kram Gunilla

  • Ja, nog är jag i en sökande fas…. och då är det fint att stanna upp och reflektera där ut i skogsbrusets ljus.
   Kramar

 3. En bokskog har jag nog bara ett fåtal gånger vandrat i och kan tänka mig att känslan är speciell. Du beskriver din tur så fint.
  Jag kan få en liknande känsla när jag vandrar längs havet och kan tycka att jag omsluts av det. Men tyst är det ju inte alls.

  • Naturen har sin charm, oavsett om det är bokskog, granskog, blandskog, hav eller varför inte en sommaräng…. Härlig återhämtning! Att lyssna till havets brus kan vara väldigt rogivande.
   Ha det gott!
   Kram

 4. Jag är en skogsmänniska som mår väl av att vandra i skogen. Ett besök i bokskogen skulle vara livgivande. Har hört att det ska finnas en i Enköping så det är väl dit jag får bege mig.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *