Tre höjdpunkter i Milano


Vi är nyligen hemkomna efter några dagars vistelse i Milano. Vilken stad! Dit vill jag absolut åka igen, inte bara för att det är en fantastisk kulturstad, utan även därför att jag hade oturen att bli sjuk dagen före resan, så sjuk att jag blev tvungen att spendera hela den första dagen i sängen på hotellrummet och därefter så befann jag mig mestadels i ett vimmelkantigt tillstånd. Nåja, vimmelkantig eller ej så är jag av segt virke och lyckades ändå uppleva en hel del av staden.

Uppförandet av Milanos gotiska katedral, Duomo di Milano påbörjades på 1300-talet. Den är världens näststörsta gotiska katedral. Den häftigaste upplevelsen av den är att man kan åka upp på taket, promenera runt och kolla in staden ovanifrån. Det var en himla cool upplevelse att kunna betrakta de där takspirorna och skulpturerna på nära håll, att man verkligen fick gå runt på ett stort område av taket, upp och ner för små smala trappavsatser.

Att uppleva Leonardo da Vincis, Nattvarden (1498), IRL var heligt.

Ett besök jag velat göra i många år är det på operahuset, La Scala. Vi såg Cesar i Egypten, tonsatt av Händel. Musiken var enastående och ljudet var något utöver det vanliga. Helt enkelt magnifikt på alla sätt och vis!

Tack alla ni fina läsare som tålmodigt kikar in här i ur och skur. Mer om Milanoresan kanske kommer så småningom. Nu ska jag kurera mig, ladda batterierna inför kommande arbetsvecka, ta mig ett morgonbad, dricka lite kaffe och sen ta en liten promenad här ute i cyberspace för att se hur ni har det?

En liten fråga bara, vad är det första du tänker på när du hör Milano?

Må gott!

Christina Karlsson

12 svar på ”Tre höjdpunkter i Milano

 1. Jag tänker spontant på mode när jag hör Milano. Sonen vår tillbringade nyår där för några år sedan och tyckte inte alls om staden så lite färgad blev jag nog av det. Men det är ju så olika med den saken.

  Kram

  • Milano är ju välkänt för sin modeindustri. Någon shopping orkade jag dock inte med pga sjukdom men en promenad förbi några av de välkända butikernas skyltfönster blev det allt…

   Må gott! Kram

 2. Jag tänker på vackra välklädda kvinnor. Inte för att jag har varit där har bara varit betydligt längre söderut. Hoppas att du piggat på dig och orkar med en arbetsvecka nu.
  Kram
  Kersti

 3. Det första jag tänker på är faktiskt La Scala och Birgit Nilsson.
  Har varit i Milano, även om det var ett tag sedan, men inte besökt operan och ändå tänker jag på den först, konstigt.
  Katedralen är pampig, men det finns så många pampiga katedraler att jag till slut blandar ihop alla, utom den i Cordoba i Spanien, för den är så annorlunda mot alla andra.

 4. Milano förknippar jag med Mode! 🙂 Vi har som du kanske minns varit i Italien många gånger, men inte varit i Milano. Du har du lockat dit mig med dina bilder och dito text! 🙂 La Scala kom jag också på och då vår operadrottning Birgit Nilsson.
  Att gå där på taket bland spirorna – du kan tro att jag vill uppleva det!
  Tråkigt att du blev sjuk… men du fick uppleva en del i alla fall!
  Krya-på-dig-kramar <3
  Gunilla

 5. Vilken otur att du blev dålig innan ni reste och att det sedan höll i sig. Men kan tänka mig att du var envis och trots att du var svag tog dig ut. Milano är ju en väldigt vacker stad och hit kan man resa flera gånger. Jag har ibland kombinerat Milano med Bergamo, men har då haft fler dagar på mig.
  Tack för besöket här och jätteroligt att komma tillbaka. En hel del kände jag igen och en del var nytt. La Scala har jag inte besökt.
  Att se Da Vincis ”Nattvarden” är ju ett måste. Jag had eju förmånen nyligen i krakow att se ”Damen med Hermelinen”. Mycket speciellt och den har ju sin historia.
  Hoppas det kommer mer från Milano.
  Kram och jag önskar dig god bättring.
  Annars när jag tänker på Milano är det mode, design och fotboll.

  • Ja, det var inget vidare att bli krasslig men nu börjar jag återhämta mig.
   Damen med hermelinen är vacker…
   Må gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *