Solen skiner och framtiden är ett oskrivet blad…

Semestern närmar sig sitt slut. Det är mindre än en vecka kvar tills jag har avverkat min första arbetsdag och exakt tre veckor tills flyttlasset med alla våra möbler planeras vara på plats i vårt nya hem.

Solen skiner och hjärtat slår som det ska <3

Semester, är gott att ha!

Idag körde jag förbi huset som snart ska bli vårt. Livet på landet gläntar, och huset står där och bara väntar. Idag såg där ut att vara full aktivitet, utsikten är lika vacker som den brukar och jag känner mig upprymd och förväntansfull mitt i allt det här.

Faktum är att detta med att packa är intressant, man kommer till insikt om hur mycket saker man egentligen har, börjar fundera över varför man har alla de där sakerna, vilka man ska ta med sig och vad man ska göra med dem som bara ligger i en låda. Jag har stiftat en ny bekantskap, med något som kallas för KonMari metoden. Om man ska göra en grov sammanfattning handlar den om att städa, sortera och organisera sina saker utifrån en speciell metod. Tror minsann att det blir ett inlägg om detta lite längre fram när jag hunnit läsa in mig på lite mer på metoden. Känner du till KonMari metoden? Vad är isåfall din erfarenhet?

Må gott och ha en fortsatt underbar dag!

Christina Karlsson

20 svar på ”Solen skiner och framtiden är ett oskrivet blad…

 1. Glad med dig!
  KonMari metoden är okänd. Men jag tror – vet att i mina flyttningar så finns det en metod som återkommer i rensa, städa, röja, gå ur en epok och in i en annan fysiskt och mentalt , men att metoden får olika förtecken eftersom tiden ju går! Blir spännande om du skriver om den!
  God tisdag!
  Kram

  • Tack! Delad glädje är dubbel glädje.
   Att flytta sätter igång en hel del processer…vi får se vart denna leder…

   Må gott! Kramar

 2. Att flytta är ett underskattat sätt att få lite ordning och överblick över sina tillhörigheter och rentav över sitt liv, av bara farten. Marie Kondo har framförallt hjälpt mig att inse att jag inte behöver behålla sådant som jag inte använder eller inte gillar. Dyra felköp behåller jag inte längre bara för att jag har dåligt samvete för att det var dyrt. Då är det bättre att sälja eller ge bort och bli av med det dåliga samvetet på köpet. Och att jag fått en pryl eller möbel av någon släkting som ville väl innebär inte att jag är skyldig att behålla den. Det lättar betydligt när man börjar tänka så och hemmet blir både luftigare och rymligare.

  Lycka till med flytten och det nya livet!

  • Tack!
   Jag har en förmåga att spara saker, så det här blir onekligen en spännande resa. Planen är att skapa ett mer lättskött hem och att inte samla på mig så mycket saker utan att göra av med dem efterhand.

   Ha det fint!

 3. Spännande Christina! Ett nytt kapitel tar snart vid.
  Jag känner i stora drag till Marie Kondo och hennes metod. Jag har alltid, så länge jag kan minnas använd mig av begreppet ”döstäda”, en gång om året! Eller två. Att rensa ut, ger energi! Jag rensar, rum för rum, mer än kategori för kategori. Minimalistisk kommer jag nog inte att bli, men jag köper allt färre saker, för jag behöver inte prylar, så mycket kläder och annat. Tänker mest på miljön.
  Må gott!
  Kram Gunilla

  • Döstäda har jag hört talas om, och kanske gjort vid något enstaka tillfälle långt innan vi flyttade hit, men det gäller ju att göra sig av med rätt saker. Jag eldade upp mina dagböcker och vid något tillfälle sålde jag saker på en loppis som jag sedan ångrade att jag gjort mig av med. Därefter har jag haft svårt för att göra av med saker, men man lär sig hela livet, så nu har jag förhoppningsvis erfarenheter för som gett mig en bättre förmåga att sålla.
   Låter härligt att du skriver att det ger energi att rensa…här ska rensas för energi vill jag ju ha 🙂

   Ha det fint!
   Kram Christina

 4. Vad mycket spännande att se fram emot. Att flytta är ett bra sätt att se över sina ”ägodelar”. Vi har stor erfarenhet av det. Förr var jag känd som ekorren. Nu anser jag det bara är ett gammalt rykte. 😉
  Vad bra du har som kan åka dit och bo in dig lite i förskott. Jag tror det blir kanon. Bilderna över vyn som du visar här innan såg lockande ut. Sedan är kombinationen flytta och byta jobb lite tuff i början. Hoppas de tar väl hand om dig.
  Lycka till med allt.
  Bossekram

  • Lyckligtvis så byter jag inte jobb, det är bara så att jag börjar jobba igen efter min semester – samtidigt som vi flyttar. Det blir ju en kedjereaktion när man flyttar och ägarna till vårt blivande hus fick inte loss sitt blivande hus förrän nu i augusti så det fick bli såhär spännande där allt händer på en och samma gång 🙂

   Ekorre, jag är nog en smula ekorre jag med men nu ska det bli ändring på den saken.

   Ha det fint!
   Kramar

 5. Härligt att flytten känns rätt.
  Egentligen borde alla flytta då och då för att få i ordning på saker och sortera.
  Jag har svårt för att slänga, vilket inte gör en flytt lättare, men det är nyttigt.
  KonMari känner jag till. En väninna till mig använder metoden och är jättenöjd med resultatet, så hon har beskrivit tanken bakom det hela. Själv har jag inte använt den, ännu.
  Ha det bra!

  • Jag hoppas på att det ska fungera att tillämpa den på mina kläder, och om det blir bra kommer det kanske blogginlägg med fotografier av mina prydliga klädlådor….men om det blir så får framtiden utvisa 🙂

   Må gott!

 6. En flytt innebär ju så mycket. Och även att rensa och gå igenom det man har. Ett gigantiskt jobb.
  Jag har hört talas om den här metoden att rensa sortera och strukturera men inte alls testat. Roligt att se hur du nu gör.
  Kram och trevlig helg.

  • Ja, en hel del mer arbete ä vad jag väntat mig. Denna helgen har jag rensat på vinden och är fortfarande inte klar, så nog är det massor av arbete med den här flytten.

   Må gott!
   Och ha en fin kommande vecka!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *