Snö och barnasinne ***

Ännu en arbetsvecka har passerat, en dag på min arbetsplats och övriga dagar hemifrån. Under kommande vecka ser det ut att bli en dag hemma och fyra på skolan, med elever på plats…

Jag loggar ut från jobbdatorn och dyker in i min eget lilla utrymme. Tittar ut genom fönstret. Tre snöänglar***

Alla som bor i Skåne vet att det gäller att ta tillfället i akt när snön visar sig. Man kan aldrig vara säker på om den bara är på en snabbvisit eller om den kommit för en längre tid.

Tidig morgon

jag pälsar på mig,

går ut i snön och andas.

Känner kylan och njuter av den klara luften.

Lägger mig på marken,

molnen täcker stjärnorna,

himlen är svart

men ändå, oändligt vacker

dekorerar innergården med snöänglar

blir några år yngre….

helt utan krämer och kemiska preparat

allt som behövs är lekfullhet…

Christina Karlsson

30 svar på ”Snö och barnasinne ***

 1. jag blir också barnslig av snö, vill åka pulka, göra snölyktor och snögubbar, minns när jag ”tvingade” mina tonårsbarn gå ut och göra snögubbefamilj med mig… inte snö varje år i Göteborg ☃️☃️☃️☃️

 2. Lekfullheten finns där om en kanske lite gömd. När jag som har lite mera snö har passerad några pulkakullar där barn pulkar får jag minnen från den tiden då jag och de mina små pulkade. En dag på promenad la jag mig ner i snön för känslans skull och gjorde en snöängel.
  Ha en skön helg Christina!
  Kram

  • Härligt att höra, men visst kan jag tänka mig att det blir annorlunda när man har tillgång till snö hela vintern 🙂
   Må gott! Kram

 3. Jag tycker om snöänglar, men har inte gjort någon på många år nu. Men varför inte, egentligen? Nu när snön faktiskt kommit till Skåne får vi passa på att bygga ljuslyktor, snögubbar, åka pulka – och göra snöänglar förstås. Skulle jag tycka att det känns genant att göra det själv, får jag väl använda barnbarnen som alibi 😀!

 4. Vackra snöänglar och bäst att passa på att leka lite i snön för jag antar att den hos er i söder ofta är en bristvara.
  Här i huvudstaden har vi ca 20 cm snö och den lyser verkligen upp. Strålande väder har det också varit i några dagar och det gör det hela än bättre.
  Önskar dig en fin start på en ny vecka.
  Kram

 5. Så njutbart att läsa din fina dikt. Visst är det roligt. att leka och göra snöänglar och vilka barndomsminnen som väcks. Man får passa på att ha skoj den korta tid snön ligger kvar. Så härligt se barnens glädje i pulkabacken.

  Önskar dig en fin vecka och varm kram 🤗

  • Ja, verkligen och här finns en pulkabacke inom synhåll. Trots att backen inte är helt täckt av snö då marken skiner igenom på sina ställen så fylls den av familjer på helgerna, som vill ta tillfället i akt att åka innan snön smälter bort helt och hållet. Glädje 🙂

 6. Jag har varit sjukt sugen på att köra bob i en backe eller åka pulka 🙂 ❤️ Älskar då snön är framme men va skulle folk säga om man kommer körandes på en bob hahaha

  • I skrivande stund så finns det ännu lite snö kvar…inte nog för fler änglar men det ryktas att ny snö är på väg.
   Kram

  • Världen förändras, koloreras i en helt ny färgskala och visst är det vackert! Precis som den vinterkalla himlen som skiftar i rosaljusblå toner. Magiskt…
   Må gott! Kram

 7. Så vackra änglar, nej Skåne brukar ha snöfattiga vintrar men i år har ni fått lite. Ja, tänk att det är ett måste att göra änglar. Viktigt att föra det arvet vidare. Lätt att glömma att föra vidare till nästa generation, så lite kan göra en så glad. Hoppas ”jobb” veckan blev bra

  • Ja, här gäller det att njuta av alla ljuspunkter en kan få och att göra snöänglar är ju precis som du skriver ett arv värt att föra vidare.
   Må gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *