Regnet faller och vindarna viner

Marken är våt, regnet faller och vindarna viner utanför fönstret där jag bor. Jag sitter i soffan, dricker mitt morgonkaffe och lyssnar in de oregelbundna ljuden från stormen som rasar. Det är lördag. Jag söker återhämtning, söker lugn och försöker landa i nuet trots att tidens alla plikter är intensivare än någonsin.

Tiden. Det är för mycket som pågår och för många extra insatser som gör att tiden krymper till en liten lort som aldrig någonsin räcker till. Tiden är galen men med handen på hjärtat tänker jag, att vi är grymma som hanterar all denna galenskap. Vi andas in, går framåt, håller andan och väntar med att andas ut, tills det kommer en lämplig minut…

Ta hand om er <3

Christina Karlsson

20 svar på ”Regnet faller och vindarna viner

 1. det var EN märklig dag med snöslask på tvären, vindar upp mot 12 m/s… och just den dagen var meningen att maken skulle grilla med jobbarkompisar i Slottsskogen… picknicken blev inställd. Men nästa dag visade sig solen, snön borta och snödropparna vågade titta upp.

  • Snödroppar känns fint och hoppfullt. Våren är på väg och med den förhoppningsvis bättre tider…

 2. Ja, vi är verkligen grymma som hanterar detta. Vi är på plats varje dag som om inget hade hänt fastän världen är upp och ner…

  Kram och god helg!

  • Ja, det är med delade känslor, man vill vara där samtidigt som man inte vill riskera att bli smittad….komplicerat men vi är grymma. Absolut.

   Kram och fin helg!

 3. Återhämtning är så viktig och att ge sig tid till det. Ofta är man ju på väg. Fysiskt eller i tankarna och då blir återhämtningen pausad.
  Tiden är ju en bristvara och när man jobbar så är det svårt att välja bort. Man kan inte för blir ålagt och lite är det som tas bort.
  Hoppas du haft en avkopplande helg.
  Tankar och kram

 4. Själv är jag pensionär och måste inte gå någonstans. Men situationen frestar ändå på och vaccinet dröjer. Men vi får göra det bästa av situationen.

 5. Ja vad bra uttryckt precis så känner jag oxå vi är grymma vi kämpar på även i motvind o corona till trots framåt snart kan ja andas igen iallafall en stund kram

  • Det där med att hinna andas är viktigt så det hoppas jag att du hinner <3 Ta hand om dig. Kram

  • En sol som lyser skänker hopp och tro. Må solen lysa varje dag och tiden räcka till, till allt den ska…

   Må gott! Kram

 6. Den bilden talar till mig och det gör din text också-
  Minnen av den travla tiden då tiden nästan inte fanns, jag hastade hit och dit.
  Dess bättre kom jag i i kapp för, minsann är det sju år sedan då jag mer och mer och tillslut helt och fullt rår över tiden.
  Tänker så ofta på er som är i full verksamhet i dessa svåra tider, ni är på plats och gör det med heder. Nu vill jag tro att du skapar dig utrymme att skapa stunder, det märks i dina inlägg Christina!
  Kram

  • Tack för dina fina ord och tankar. Känns alltid gott med omtanke, och visst har jag en förmåga att landa i ”kaoset” och finna mig en blomma att lukta på, en blocka att skriva i och en penna att rita några streckfigurer i….

   Ta hand om dig! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *