Tionde luckan i julkalendern

Nobeldagen till ära! Bläddrar i poetiska verk av 2020års nobelpristagare i litteratur, Louise Glück. Svenska Akademiens motivering löd: ”För hennes omisskännliga poetiska röst, som med sträng skönhet gör den enskilda människans existens universell.

Ännu har jag inte införskaffat någon roman av Abdulrazak Gurnah som är 2021:s nobelpristagare i litteratur, men tids nog lär det bli. Alltid spännande att bekanta sig med pristagarnas litteratur och bilda sig en egen uppfattning.

Snön faller vackert på gran och cypress. Varken dag eller kväll blev som planerat. Årets nobelklänningen lär inte komma iväg på den inplanerade festen…. Nåja, kvällen blir vad man gör den till så vi tänder ljus, lagar till en god middag, någon dans lär det inte bli men lite ljuv musik och kanske en bra film eller kanske en julkortspysslarkväll…

Vad planerar du att göra ikväll?

Christina Karlsson

9 svar på ”Tionde luckan i julkalendern

 1. Denna dag är lite speciell. MIn mamma avled den 10 december eller möjligen strax efter 12 slaget. Vi hade då sett Nobelfesten på tv på Karolinska där hon låg och hon hade många synpunkter på klänningarna. Hon älskade fest och att klä upp sig. Jag minns också i kväll de två Nobelfester jag varit på. Härliga minnen och en av klänningarna har jag kvar än idag. Likaså väska och de tunna vita glacéhandskarna .
  Men upplevelserna är svårslagna.
  Kram

  • Sorgligt att det är din mammas dödsdag, samtidigt låter det som att ni fick en fin stund tillsammans tittandes på nobelbankett med fina klänningar.
   Att gå på den riktiga nobelbanketten är en dröm…lyckliga dig som har upplevt den högtiden <3

   Må gott och ha en fin söndag!
   Kram

 2. Vacker vy och mysigt inne, ser ut som om kvällen blir härlig ändå. Här har vi hållit på att skicka efter julklappar, sena önskelistor.
  och vet inte men verkar inte hinna något just idag ,-)
  Önskar dig en trevlig Helg! KRAM Primrose ,-)

  • Det där med att inte hinna med känns igen….jag förstår inte var all min tid tar vägen. Känns som om jag är galet långsam för tillfället.

   Må gott och fin söndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *