Nytt år!

förmultnande blad

möjligheternas parad

ny almanacka

Tog det här fotot på årets första skogspromenad. Marken var bar och i luften fanns en anings doft av vår – tillsammans med en förväntan om ljusare tider. Visst är jag medveten om att det brukar komma en, två eller till och med flera köldknäppar med frost och snö, men av något sådant syntes inget spår. Marken var täckt av förmultnande blad, vackra blad i olika bärnstensfärgade nyanser. Det är som om varje blad representerar de olika erfarenheter vi bär med oss in i framtiden. Ett nytt år, ett rykande färskt år där det är som om varje ny boksida representerar en möjligheternas parad när jag bläddrar i en helt ny almanacka och funderar på vilket innehåll jag ska fylla det här året med.

Hos mig är det (som vanligt) en hel del som är på gång, samtidigt som jag tar mig tid att njuta av lediga dagar. Jag sover längre än vanligt, läser fler böcker än vanligt, dricker morgonkaffet tillsammans med min skrivbok och penna, promenerar, filosoferar, träffar familj, vänner och njuter av att ha fri tid att spendera. Gläds åt att min målar- och skrivarverkstad snart är redo för att inredas.

Nytt år och nya möjligheter. Nu får det väl ändå vara slut på allt gammalt groll och elände… Må 2022 bli det bästa året hittills!

God fortsättning på det nya året, 2022!

Christina Karlsson

26 svar på ”Nytt år!

  • Fem år känns som lång tid när man har dem framför sig, men av erfarenhet så vet jag att det går ganska snabbt ändå.

 1. Vacker bild och så mysig skogspromenad. Dina dagar förgyller du helt fantastiskt ,-) Och din Målar o skrivarverkstad blir jag väldigt nyfiken på ,-) Det låter härligt
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

 2. Självklart så hoppas vi på att 2022 ska bli ett fint år med nya möjligheter.
  Än är jag ledig ett tag och njuter av lugna och sköna dagar.

  Kram och god fortsättning!

 3. God fortsättning! Fastnade extra här för liknelsen mellan de förmultnade löven och de erfarenheter vi tar med oss vidare.
  Önskar dig fortsatt fina dagar som du kan spendera som det faller sig.
  Kram

  • Tack. Liknelsen kändes naturlig när jag gick där i skogen, men vid närmare eftertanke så kanske det är en märklig jämförelser…eller inte, vi tar våra erfarenheter och använder dem till något nytt…

   Kramar

 4. Det är det som är det fina med våren; när känslan väl infunnit sig kan inte den värsta köldknäpp förta den. Det är något med ljuset. Underbar känsla.
  Många finsaker på gång hos dig. Tron lär ju kunna försätta berg, låt oss komma ihåg det vad gäller våra förhoppningar kring nya året.
  Allt gott!
  Varm kram från Mia!

  • Tron kan försätta berg – tack för de orden – de tar vi med oss in i det nya året.
   Allt gott
   Kramar!

 5. Ja det är verkligen spännande med en helt blank almanacka! Undrar vad 2022 har i sina tankar! Man får hoppas att pandemin går över fort så att sidorna kan fyllas med annat!
  Ha fina dagar!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *