Trettonde luckan i julkalendern: Anteckningsboken

Den oumbärliga anteckningsboken följer mig vart jag går. Den brukar ligga i väskan, bredvid mig på bordet eller så är jag i full färd med att skriva versrader till mina dikter och ibland tecknar jag av händelsen som inspirerade mig till av skriva.

Dikterna finns överallt och det är precis som de bara väntar på att bli hittade. Ibland landar de under tiden då jag kör till jobbet, men att anteckna just då fungerar av förklarliga skäl inte så då händer det att jag talar in en ljudfil på mobilen och när jag kommer fram skriver jag ner dikten innan jag lämnar bilen och går vidare in till jobbet.

Närheten till aktuell anteckningsbok känns lite som en pågående relation. Den följer mig vart jag går eller oavsett vilka tankar jag tänker och på något vis är det som om den hjälper mig att stanna upp i vardagen, landa i nuet och strukturera upp mina tankar.

Vilken relation har du med anteckningsböcker?

Med önskan om en ljus och fin luciakväll!

Christina Karlsson

10 svar på ”Trettonde luckan i julkalendern: Anteckningsboken

 1. Förstår att den är viktig för dig.
  Personligen har jag nästan ingen relation alls längre till anteckningsböcker. Behöver jag skriva ner något så blir det på ett löst papper eller något annat som finns till hands. Senast blev det ett tomt kuvert men det fungerade alldeles utmärkt.

  Kram och god luciakväll!

  • Lösa papper skriver jag också på ibland, problemet är bara att de försvinner så lätt… ibland tar man vad man har. Tomma kuvert har jag också skrivit på men sen för jag in det som ska memoreras i anteckningsboken eller min almanacka.

   Allt gott!
   Och fin kväll! Kram

  • Ja, visst är den fin. Dagbok skrev jag också för länge sedan, men nu finns de inte kvar längre. Ska kika in på ditt inlägg.

   Allt gott!

 2. Förstår verkligen att den är viktig för dig. Jag saknar ibland att skriva på papper. Skriver ju allt på tangenterna. Anteckningar för jag i appen som heter detsamma. Har försökt använda pappersvarianter men får inte in rutinen tyvärr.

 3. Vilken vacker anteckningsbok! En bok att bli glad av. Och viktigt tycker jag att skriva för hand. Själva hantverket. En speciell känsla-
  Har förr också haft en med mig dagligen men nu blev jag inspirerad att ta upp detta igen.
  Kram och tack!

  • Tack. Ja, visst är den fin 🙂 Vad härligt att höra att du blev inspirerad till att skriva för hand igen.

   Må gott och ha en fin kväll!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *