Tolfte luckan i julkalendern: Fånga ljuset

Fånga ljuset, av Barbro Blomberg (2020 Vesta förlag) är en roman som utspelas i slutet av 1800-talet. Den handlar om fotografen Hedda som har en egen ateljé i Helsingborg och om hur hennes make Julius gör allt för att hon ska ge upp sin karriär för att bli en god hustru. Fånga ljuset är en roman som handlar om att slåss för sina ideal och livsmål.

I samband med bokmässan i lördags var jag bordsgranne med författaren Barbro Blomberg som även presenterade sin senaste bok, Drömmen om en hatt som jag också blev nyfiken på att läsa.

Vad gäller Fånga ljuset så har jag bara hunnit läsa de första kapitlen men har redan hunnit konstatera att jag tycker om boken.

Allt gott!

Christina Karlsson

4 svar på ”Tolfte luckan i julkalendern: Fånga ljuset

 1. Det låter som en intressant bok. Det är ju ingen hemlighet att många kvinnor förr fick kämpa hårt för att ägna sig åt ett yrke och inte bara den traditionella kvinnorollen.

  Önskar sig en fin Lucia!

  • Ja, tänk att vi kvinnor alltid behövt kämpa med så mycket och många åsikter om hur vi ska vara och vad vi ska göra men å andra sidan så är det kanske snarlikt för männen, fast på ett annat vis…

   Må gott!
   Kram

  • Ja, det är en viktig bok. Intressant och aktuell för visst finns det en hel åsikter om hur vi kvinnor ska vara än idag.

   Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *