Här kommer lite bilder av vår smarriga nyårssupé. Vi inledde eftermiddagen med att pröva ett nytt recept som bestod av varma äppeldrinkar av färskpressade äpplen. Det var gott men smakade litegrann som äppelkaka med vaniljsås.
Den första förrätten är en av våra väl beprövade favoriter, räkor med avocadokräm, hallonbalsam och vitlöksgratinerat bröd…så gott.
Vi påbörjade middagen tidigt, därför blev det två förrätter och förrätt nr 2 var helt ny för oss, den bestod av honungsgratinerad chevrétoast med fikonkräm, rucolasallad, physalis och vindruvor. Smarrig.
Till middag lyxade vi till det med oxfilé, smörstekta championer, delikatesspotatis och min egenkomponerade delikata rödvinsås.
Därefter en slät kopp kaffe med Mozartkulor.
Och sist men inte minst en syndigt god vit chokladpannacotta med hallon och blåbär.
Maten blev så lyckad men vi var så trötta … att vi inte orkade hålla oss vakna till tolvslaget… men det spelade ingen roll eftersom vi hann skåla in det nya året några timmar före tolvslaget. Nytt år blir det ju ändå oavsett om vi är vakna eller ej. Och det sköna med att vara ledig är ju trots allt lyxen att kunna styra över sin egen tid. Känslan av att kunna göra som man vill, när man vill, utan att behöva passa tider. Det är så skönt att vara ledig!
Så sant som det är sagt det där med att kunna styra över sin egen tid.
Vilken fest ni hade, det ser fantastiskt gott ut!
Ja, tänk vad man behöver den där tiden.
Kram Christina
Vilken härlig nyårssupe! Den där fördrinken lät ju magiskt god och gratinerad chevreost, mmm en av mina personliga favoriter. God fortsättning på det nya året!
Kramar
Mmm så gott! Och god fortsättning till dig och dina fina tekopp också 🙂
Kram