litteraTUREN

130215_1

fredagkväll

ikväll är det bara jag och litteraturen

litteraTUREN, visst låter vackert

Lyckosamt

jag smakar på ordet och känner den ljuvliga doften

av litteraTURen

den får mig att rysa av välbehag

Å, dessa böcker med alla orden, bokstäverna

som nynnar och trallar

olika melodier

en melodi för varje bok

varje bokstÄv är som en ton som tillsammans med andra

Toner som utrycker olika toner

Arior

Dramatiska och sköna

de där Bokstäverna med sin Aura

©

Tänk så upprymd man kan bli av ett fint examinerande seminarie i litteraturvetenskap och av att få en hemtenta med sig hem som är så fin att det blir ett sant nöje att skriva den.. Allt vore frid och fröjd om det inte vore för att jag har ytterligare en kurs ska klaras av under kommande vecka… en otäcking med lingvistiska termer – en mardrömstenta som jag klagat över förr… den är så ryslig att man nästan kräks på den ålderdomliga katederundervisningen och den summativa bedömningsmetoden får en att tänka på giljotiner och franska revolutionen…det säger liksom bara tjoff och så blir man av med sitt huvud utan att man ens hinner reagera. Klimatet i det lingvistiska huset är inte alls gynnsamt för en litteraturvetare. Men det ska jag inte tänka på ikväll.

Ikväll ska jag hålla fredag, mingla tillsammans med litteraturvetenskapen och sen någon gång framåt natten anländer flyget med min kära make och honom ser jag ju såklart fram emot att få träffa.

130215_2

 

5 svar på ”litteraTUREN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *