– för ditt engagemang i min utställning och i galleriet

130310_2

Denna fantastiska gåva gjorde min dag till en lyckodag! Inne och ute är namnet på detta uttrycksfulla konstverk av Bernt Franckie Grunewald.

Jag gillar detta med konstverk som man kan betrakta länge. Jag ser en bild, ett uttryck med ett innehåll som kommunicerar – ett språk. I denna bild ser jag någon som är uppslukad av funderingar och kanske rentav uppkopplad mot ett nätverk. Det finns skepnader i omgivningen som sprider energier och idéer omkring sig. Samtidigt finns det tid för eftertanke, det finns slutenhet och öppningar. Linjer som öppnar och begränsar utrymmen. En interiör och ett fönster, ett utanför och ett innanför. Jag ser olika föremål, artefakter och växter. Någon som lyssnar till sina inre röster. Färger i ockra, grönt, blått, brunt och svart. Jag ser de tre blå linjerna i mattan och tänker att alla goda ting är tre. Det svarta tillför spänning, dramatik och mystik – men det är färgerna som tar överhand. Det hoppfulla ljusa ockragula, det jordnära bruna, det tankfulla filosofiskt intensiva blå, det gröna som nyss börjat växa och ta form. Och någon som är både inne och ute.                                           Kanske är det en del av en dröm.

Detta är min tolkning av konstverket, så som jag ser det idag. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag att upptäcka nya kvaliteter efterhand. Nu ska det bli himla fint att rama in och välja ett utrymme.

130310_1

 

 

 

2 svar på ”– för ditt engagemang i min utställning och i galleriet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *