De ondas blommor…

130426_1

Det fina med litteraturen är att det alltid finns outforskade områden och mer litteratur att läsa. Charles Baudelaires De ondas blommor har länge stått på min ”att läsa lista” och när jag sprang på den på biblioteket häromdagen fick den följa med hem.  Baudelaire inspirerade många av 1900-tals poeterna och det sägs att den lyriska modernismen började med honom.

Om det är rätt tillfälle att läsa De ondas blommor just nu vet jag inte med tanke på att jag tillbringat största delen av dagen i sängen pga att jag vaknade med en hejdundrande migrän imorse. Efter att ha bläddrat och läst lite här och var blev jag smått chockerad, det var inte alls vad jag väntat mig, men jag gissar att detta är poesi som ska läsas långsamt, tålmodigt och flera gånger. Så min fredagkväll kommer att spendera med fransk 1800-tals poesi. Fortsättning följer… och berätta gärna om ni läst Baudelaire och vad ni tyckte om hans poesi.

130426

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *