Man blir yr, när kyssarna är som dyra Lyckopiller och de bevingade orden lyfter och börjar flyga…

130424

De bevingade texterna av Sveriges glädjespridande låtskrivande folkhemspoet, Om att tänka en underbar tanke, Om att tycka om när musiken tar på mig. Om Himmel no 7, Om –  Han som Trollar fram en skatt ur sin Hatt – en Promenad genom stan, Han som sjunger tjalalala lalalala ….heyheyhey…  tills alla börjar sjunga och dansa. Han som skriver en hitlåt om att gå och fiska och ta en tyst minut….Han har samlat ihop de Gyllene Tiderna och släppt en platta som fått mig att dansa, nynna, sjunga och skratta hela dagen – bara för att jag blir så himla glad av musiken – på skivan som min man spontanköpte med sig hem till mig!

130424_2

Gyllene Tider har släppt en ny skiva, Dags att tänka på refrängen. Soundet låter precis som Gyllene Tider ska låta, medryckande poppigt, rockigt och glatt. Musiken minner om den svenska sommaren när den är som bäst. Musik jag vuxit upp med och älskar att lyssna på. Nyss lyssnade jag på Man blir yr, och nu kan jag inte låta bli att undra vem denna Vera är när han sjunger Allt jag lärt mig om livet, (har jag lärt mig av Vera). Eller kyssarna som känns som dyra lyckopiller … Och jag nickar instämmande till att Tiden är en dåre med banjo…

130424_1

Per Gessle har med sin musik och sina låttexter präglat det svenska samhället. Och det bästa är att man blir glad av musiken, jag tror inte att någon kan nynna på låtarna utan att känna en sådan där sommarglädje som sprider sig från hjärtat till leendet och får en att vilja dansa barfota i gräset…och i sanden på stranden…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *