Trollflöjten

Vi var på Malmö Opera och njöt av premiärkvällen för Trollflöjten som är en av de mest älskade och spelade operor genom tiderna.

130410_2

Förtrollande, magisk, vacker, spännande och alldeles underbar! Som en drömvärld med magiska djur och uttrycksfulla karaktärer. Mitt favoritdjur blev zebran som dansade så fint.Och en alldeles bedårande jättestor fisk som glider förbi scenen då och då.  Sång och musik som absorberas in under huden och söker sig direkt in i hjärtat där arian av Nattens drottning skapar dramatik. Och Pa- Pa- Pa – Pa – Papagenas sång får alla att le och känna glädje över att två älskande äntligen funnit varann.

130410_5

130410_1

Handling

Tamino (japansk prins) som har gått vilse blir överfallen av en orm. Han svimmar men blir räddad av tre damer, när han vaknar tror han att det är fågelfängaren Papageno som räddat honom. De tre damerna visar Tamino ett porträtt av Pamina (dotter till nattens drottning), han blir förälskad. När han får veta att Saratrasto rövat bort henne vill han genast rädda henne. Tamino och Papageno ger sig genast iväg, med sig får de två magiska instrument, ett klockspel och en trollflöjt som lockar till sig vilda djur. På resan måste de passera Prövningarnas tempel, där de utsätts för prövningar som ska utröna om de är värdiga kärleken.

Denna opera slutar lyckligt! Tamino får sin Pamina och Papageno träffar sin Papagena och det är det jag gillar alldeles speciellt med Trollflöjten. Att den lyckliga kärleken segrar över prövningar och motgångar.

130410_4 130410_3

Bilderna, Ja ni vet ju att det råder förbud mot fotografering – därför fotograferar jag bilderna i programmet.

Sist men inte minst en bild av den alldeles underbara utsikten och insikten från andra våningen där vi hängde och njöt av atmosfären under pausen… Tänk vad länge man kan leva på en operaföreställning – känslan dröjer sig kvar och jag vill gå dit flera gånger. Det skulle vara en dröm att ha någon form av VIP-kort som berättigade till fri entre av alla föreställningar som ges på Malmö Opera, Intiman och Hipp Stadsteater. Om jag gillar något vill jag bearbeta det flera gånger, en kväll går alldeles för snabbt…

130316_5

 

 

4 svar på ”Trollflöjten

  • Tack, för din fina kommentar och välkommen till min blogg!
   Kul att du gillar bilderna och berättelse 🙂
   Kram

 1. Wow vilken fin recension du skrivit! 🙂 extra kul med de fina orden om zebran, eftersom det är jag som är bakdelen på zebran 😉 hihi

  • Tacksåmycket!
   Å, vad spännande att personen som spelar zebran hittade till min blogg, vad glad jag blir 🙂
   Det måste kännas fantastiskt att spela med i Trollflöjten. Att vara publik är fint, som jag skrev så lever jag länge på en föreställning. Att gå på operan är alldeles underbart!
   Tack för din kommentar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *