med pampiga Eiffeltornet kring halsen

130521

Jag blir så lekfull av att analysera denna bedårande poesi att jag knyter en rosa rosett kring flätan i håret och gör ett halsband av Eiffeltornet och sedan känner jag mig sådär rosettomslingrad, drömsk och poetiskt flickaktig. Några droppar Chanel no 5, lilablommig klänning o långkofta med volanger… jag andas luften från Paris och sen hör jag hur äppelträdet viskar i vinden och de små ugglorna hoar från sina bås i bokhyllan…litteraturen viskar de mest förunderliga ting för att ibland brista ut i ett ho-ho-hoande och ek-ekokoande – Mina glasögon ser ur ett ekokritiskt perspektiv och tolkar lyriken som neoplatonsk, grundad på teorier som ugglorna viskar,  What is nature? sen blir det ekokritiska analyser ur flera perspektiv…om och om igen…

 

6 svar på ”med pampiga Eiffeltornet kring halsen

  • Absolut, Paris är så vackert! Jag hittar allt som oftast en anledning att längta dit till både Paris och lyrikens förlovade sagoland 🙂
   Kram

 1. Du är så fin, vännen 🙂
  Massor av grattiskramar idag på din dag 🙂 Hoppas familjen skämmer bort dig ordentligt 😉
  Kramar!

  • Tackar så mycket! Och Ja, jag blev minsann rejält ompysslad av familjen igår, så det blev så mysigt 🙂
   Kramar

  • Tack kära Cecilia!
   Vad roligt att du hittade till min blogg, jag gissar att det är Cecilia i Malmö? Skulle vara kul att träffas isåfall men det får bli i sommar, när min uppsats är klar 🙂 Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *