Röda rosor som doftar alldeles underbart…och en liten glimt av mig.

130611_2

Igår kom maken hem med röda rosor och delikatesser för att fira att jag skrev på anställningskontraktet och nu vågar ropa – Hej! Fick ju besked om att jag fått tjänsten redan i förra veckan och redan då köpte min make med sig champagne som vi skålade i, men jag har inte riktigt vågat ta ut glädjen till fullo förrän anställningspapper och sådant är klart. Nu har jag ett anställningsavtal i handen och så småningom ett examensbevis – bara en del teknikaliteter som ska ordnas först…

Tänk vilken otrolig resa jag gjort, jag höll nästan på att skriva att jag knappt själv kan fatta det men det kan jag faktiskt. Jag är den som kämpat och varit högst närvarande varje liten sekund, så jag vet vilket otroligt arbete och vilken beslutsamhet som ligger bakom. …jag vet hur det känns att bli påkörd och få hela sitt liv omkullkastat när man nyss förverkligat en dröm… Jag var 27 år, drev en designateljé – sydde och designade dräkter, brud-  och balklänningar på beställning, barnen gick i lågstadiet. Jag var mitt uppe i min karriär när jag som bilist blev påkörd bakifrån på ett övergångsställe av alla ställen, och skadades väldigt allvarligt. Först trodde jag att jag skulle bli återställd på några få veckor, så jag satte upp en lapp på ateljédörren där det stod att jag beräknades vara tillbaka om några veckor…men veckor blev månader som blev år och ibland är det nog en himla tur att man slipper veta i förväg vad man ska gå igenom….

Och det är en himla tur att jag alltid haft en positiv inställning till tillvaron, annars kanske jag aldrig hade blivit frisk eftersom beskeden efter olika undersökningar många gånger var högst dystra. Jag har alltid tänkt att – Allt är möjligt bara man vill tillräckligt mycket. Och den inställningen har fått mig att kraschlanda några gånger men samtidigt är det just den inställningen som fått mig att rikta blicken mot nästa mål. Jag är den typen av människa som alltid reser mig upp om jag faller… men tro inte att jag går vidare oberörd, jag stannar upp och analyserar detaljerna och lär mig av erfarenheterna och på så vis kan jag känna mig lite rikare när jag går vidare. Rikare på erfarenheter och livskunskap. Jag har lärt mig att prioritera och jag fann rätt träningsmetoder och strategier för att bygga upp den fysik jag behöver för att ta mig vidare. Jag känner mig stark och nöjd med att kunna vända motgång till framgång. Och framförallt så känner jag mig lyckosam för att min familj alltid funnits vid min sida. Och för alla de intressanta människor jag mött på livets väg,  som jag inspirerats av, lärt mig av och förhållt mig till på olika sätt…

Nu påbörjas ett nytt kapitel i mitt liv och det finns så mycket jag vill göra framöver att bokstäverna flödar över och rinner ut över dukar och bokblad där de skapar de mest färgstarka mönster och kreationer.

Lev väl!

8 svar på ”Röda rosor som doftar alldeles underbart…och en liten glimt av mig.

 1. Oj vad du gått igenom och så skönt att du tog dig igenom allt och nu kan bygga upp livet igen, grattis till jobbet och så klart det ska firas med rosor och champange =D
  kramar

  • Tack 🙂 Ja, rosor och champagne är toppen vid ett sådant här tillfälle.
   Soliga kramar 🙂

 2. Hej Christina!
  Läste din berättelse och blev tagen och imponerad av dina ord hur vägen tillbaka varit. Då måste jag säga ett stort grattis till ditt nya jobb! Härligt att det blev både doftande rosor och champagne!

  Kram
  Cia

  • Tacksåmycket Cia!
   Ja, för mig känns det som en stor tung sten äntligen lämnat ryggsäcken. Att få denna tjänsten betydde väldigt mycket för mig:) Nu slipper jag oroa mig för mycket av det som oroat mig tidigare. Och vägen hit har ju varit kantad av en hel del händelser.
   Och Rosor o Champagne, I Love it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *