att bryta invanda mönster och få syn på ett fantastiskt fynd…

130717_7

Idag åkte jag in till skolbiblioteket i Lund, lunchade med sonen och uträttade några ärenden och grejen är den att jag parkerade på ett ställe där jag inte brukar parkera. Detta medförde att jag fick gå en ny väg förbi en liten lampbutik som jag aldrig besökt tidigare och där ute på trottoaren står denna urtjusig lampa tillsammans med några andra lampor som skulle säljas ut till värsta fyndpriserna. En italiensk lampa med handsnidad ärgad fot och naturstenar som dekoration, en lampa som hade kostat 3995 kr såldes ut för 400 kr. Ursprungsskärmen hade gått sönder och ersatts med denna skärm som syns på bilden. Och jag är ju inte mycket för spontanköp så jag gick och klurade på om jag skulle klippa till och kom fram till att den skulle få följa med hem..

130717_1

Och jag är så nöjd, taklampor i all ära men punktbelysning är ändå mysigast. Jag blev helnöjd!

130717_2

Och rosenkudden tillsammans med tapeten – är som en rosendröm… att jag är svag för rosor behöver jag väl knappast nämna.

130717

Igår fyllde min kära mormor 77 år och jag uppvaktade henne med en rosenbukett som jag bundit av affärsrosor, trädgårdsjasmin, plus en och annan kvist från rabatterna. Hemkokt rabarbersaft och härligt väldoftande jordgubbsbodybutter fick mormor i present… så trivsamt att träffa ”de gamle”.

130717_3

Ikväll kom finaste dottern min och min pappa på besök, vi grillade och satt ute i sommarvärmen tills det började skymma, alldeles intill rabatten med rosor och lavendel. Rosor och lavendel som gifter sig så bra tillsammans…och doftar som den underbaraste parfym.

130717_5

I ena hörnan av altanen står vårt örtabord där växer basilika, persilja, timjan, gräslök och mynta. Bordsskivan har min make snickrat ihop och själva underredet fyndade vi med oss från någon utförsäljning för några år sedan.

130717_4 Nyss satt jag ute och njöt av sommarkvällen och betraktade den här spindeln i sitt nät. Tänk så oändligt många gånger vi sopar bort spinelnäten kring vår uteplats och varje morgon finns de där igen….När vi går in kryper de ut ur sina hålor och spinner förunderliga nät, så vackra att det nästan är synd att sopa bort dem.

130717_6

Gräsmattan börjar bli vildvuxen igen och det är så vackert med en vildvuxen gräsmatta, när klöverblommorna blomstrar, tusenstjärnorna strålar och maskrosbladen växer sig starka… De vita klöverblommorna bildar små molnlika öar som är otroligt vackra att betrakta i månskenets skymning….

 

8 svar på ”att bryta invanda mönster och få syn på ett fantastiskt fynd…

 1. Vilket fynd du gjort. Lampskärmen är ju jättesnygg också även om den inte är orginal. Ditt vardagsrum är verkligen helt fantastiskt. Gillar att det rosorna följer som en röd tråd i rummet. Kramar Liza

 2. Villket kanonfynd du gjorde. Ser så mysigt ut hos dig, och rosor gillar jag med!
  Grattis till din käre mormor åkso.
  Fina bilder du åkso bjuder på som är så vackert att betrakta.
  Ha nu en jättefin dag!
  Kram!

 3. Vilket fint fynd. Själv älskar jag spontanhandlingar för de blir oftast de bästa (jag tänker och analyserar oftast sönder annars och så blir det inte bra därför). Kram.

  • Jag det där med att analysera är jag också en mästare på. Önskar att jag bara kunde bestämma mig på direkten.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *