Drömmer midsommarnattsdrömmar om att gå på bal, i en vildvuxen slottsträdgård..

 

130715_5

Sannerligen att det skulle vara fint med en inbjudan till en bal på slottet… då skulle jag kanske ta på mig min gräddvita balklänning och sidensjal…  Att läsa kan vara som att resa till en förtrollad midsommarnattsafton, i ett drama av Shakespeare…

130715_10

130630_3

Det är en spänning, att se en teaterpjäs, att lyssna, betrakta och fundera…. Och jag läser så gärna dessa drama…

130715_6

och ser filmatiseringarna om och om igen… bara för att få höra de förtrollade orden och se de magiska scenerna i olika uppsättningar, med olika människor, miljöer och ibland rentav olika repliker eller desamma…. och drömmer att jag lever i en värld likt den i En Midsommarnattsdröm….

130630_4

Och  ibland känns det skönt att gå på teater och låta sig underhållas när hela ens eget liv är som en tidlös, evinnerlig dramatiserad pjäs… Jag drar på mig scenkläderna och spelar mina pjäser i den lilla världen och där passar det alldeles utmärkt med gräddvit balklänningen en helt vanlig måndag… Åh, vad jag längtar efter att resa till den där Shakespearefestivalen i Cambridge och se En midsommarnattsdröm…

130715_12

” Om vi skuggor, nu har kränkt er. Med vårt enkla spel – så tänk er Att ni bara sovit här. Medan fruktan och begär. Tog gestalt som i en dröm. I en våg och flyktig ström. Och om drömmen var för blek. Var det inte vi som svek. Men om ni har översett. Med de scener som gick snett. Och vi inte visslas ut. Blir vi kanske bra till slut. Så god natt nu allihop. Kläm nu i med bravorop. Och applåder, om ni känner. Att vi mött er här, som vänner.”   (Pucks epilog ur En midsommarnattsdröm, av Shakespeare.)

 

10 svar på ”Drömmer midsommarnattsdrömmar om att gå på bal, i en vildvuxen slottsträdgård..

 1. Med en sådan klänning borde du verkligen få går på bal! Du får helt enkelt ordna en om det inte bjuds 😉 Vackra, bilder och vackra ord, nu blir jag också sugen på att läsa Shakespeare igen! Kramar Liza

  • Ja, det skulle vara så roligt med en bal ! Men att anordna en själv det har jag nog inte krafter till just nu…..
   Kul att du gillar bilderna och orden 🙂
   Kram Christina

 2. Vilken underbar dröm Christina och lika underbara bilder av dig i din vackra balklänning. Jag tycker allt du ska packa ner din vackra klänning och åka till England och få uppleva allt detta härliga på plats. Inte i dåtid men åtminstone på någon av alla dessa festivaler och event i Shakespeares ära. Kanske har du biljetter bokade till Kronborg Slott i Helsingör och deras årliga teaterföreställningar med brittiska teaterkompani som tolkar Shakespeare varje sommar?

  Ta hand om dig Christina och fortsätt njuta där i Shakespeares värld.

  Kram Lotta

  • Min man och jag ska resa till Shakespearefestivalen som hålls i Cambridge, nu i månadsskiftet juli/augusti, vi har biljetter till Midsommarnattsdröm och Hamlet. Pjäserna spelas utomhus i collegeparkerna – ska bli en upplevelse. Jag är dock osäker på om det passar klädkoden med balklänning, men å andra sidan skulle det ju vara himla festligt att känna sig så fin – så vi får se. Fortsätta njuta av Shakespeares texter ska jag absolut göra!

   Ha det fint! Kramar Christina

 3. Klart man ska ha en balklänning på en vanlig måndag 🙂 Den passar perfekt till de fina blommiga tapeterna.

  (Jag såg i din presentation att du är utbildad gymnasielärare i bild och svenska. Kul – det är jag också, eller egentligen svenska och historia, men jag håller på att komplettera med bilden.)

  • Tack,!
   Vad roligt att vi har samma ämneskombination. Bild och svenska är ju så intressanta att kombinera!
   Ha det fint! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *