Mina fotsteg i ditt hjärta….

130727

Nu har jag läst ut Bosse Lidéns debutroman, Mina fotsteg i ditt hjärta. Boken handlar om 13-åriga Sebastian. Om en pojkes innersta känslor för en flicka, skolan, klasskamraterna och hur en pojke kan reagera när det som inte får hända händer. Sebastian blir upp över öronen förälskad i Lena, men tonårskärleken kompliceras av livets allvar, av att det händer allförmycket på alltförkort tid….

”bakom hörnet väntar de mörka skuggorna och hösten slutar i en tragedi”, står det på bokens baksida.

Det jag gillar med boken är att den är övertygande, speciellt den första delen. Jag får känslan av att författaren varit med om en del av de där händelserna. Jag får insikt i hur en liten pojke på 13 år tänker och resonerar kring skolan, familjen, vännerna, idrotten och kärleken. Språket är enkelt och rakt på sak, ibland glimmar humoristiska liknelser till som förstärker den 13-åriga berättarrösten. Det är en fin berättelse om hur barndomskärleken kan överleva och forma oss långt vidare in i vuxenlivet. På sitt sätt är den romantisk och tidvis sorglig, precis som det verkliga livet kan vara. Boken är intressant och underhållande, och absolut läsvärd!

Ur inledningen s 9 ( [….] Många människor har genom historien drömt om en andra chans. Vi glömmer så lätt bort att livet är ett drama som saknar generalrepetition. Vi är bara människor. Inget annat. Små oskyddade varelser. På vandring genom det man kallar livet.)

Mer info finns på Bosse Lidéns hemsida. Jag beställde den från hans hemsida och redan dagen efter det att beloppet fanns på hans konto landade boken i postlådan tillsammans med en rar hälsning från Bosse och Solveig som hans fru heter. Det är vad jag kallar både bra och personlig service!

 

Tack för en spännande och läsvärd bok!

 

 

 

 

2 svar på ”Mina fotsteg i ditt hjärta….

  1. Jag tror att du borde blivit inredningsarkitekt, dekoratör eller en seriös fotograf av högsta klass. Visst känner jag mig skyldig till framsidan på boken, men du gör den rättvisa med en sådan fingertoppkänsla så både jag och min fru Solveig blev rörda. Hade du fått skylta i ett bokhandel-fönster eller i en nisch i affären hade min roman gått åt som smör i Småland. Att du var lagd åt det konstnärliga hållet visste jag förstås redan efter att ha njutit av läckra bilder i din blogg. Nu blev det bara så personligt påtagligt för mig. Ha en fin helg. Kram

    • Vad glad jag blir!
      Bilder betyder mycket för mig och jag tycker att det är så roligt att arrangera dem. Och Fint när människor visar sin uppskattning.

      Ha det fint! Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *