En dag i konstens tecken på Tatés Modern Art

130729_1

Kaffepaus i väntan på att Tate´s Modern Art ska öppna. Kaffet smakade riktigt gott i de här läckra, moderna röda kaffemuggarna.

130729_2

Och vilken fantastisk konst! Modern, surrealistisk, abstrakt och allt annat än traditionell… Så färgstarkt och uppfriskande!

130729_4

En hel del Picassomålningar! Här beundrar jag Picassos tre dansande kvinnor. Att se konstverken i verkligheten är något speciellt, ett tryck i en bok eller ett foto på en skärm gör aldrig konst riktig rättvisa. I verkligheten kan man studera penseldragens karaktär och få en uppfattning om hur tjockt med färg som använts, man ser färgernas intensivitet på ett helt annat sätt och sen har vi det här med storleken som tillför oerhört mycket. Det är mäktigt med stora målningar och imponerande att inse hur somliga målningar som man betraktat som stora i själva verket är små. I love it!

130729_3

Anders framför Picassos gråtande kvinna.

130729_5

Det här var roligt, i en av utställningarna fanns en stor svart låda som det strömmande musik ur. Ingången var liten så man fick böja sig för att komma in där men väl inne kunde man stå upp och dansa…och då blev man en del av konstverket som bestod av musiken och filmen som projicerades på väggarna. Coolt!

Vill tillägga att man på detta museet fick fotografera utan blixt, annars skulle jag aldrig göra det. På konstmuseer där det finns äldre målningar brukar det vara fotoförbud och sådant tycker jag att man ska respektera. Jag blir själv irriterad när jag ser hur folk springer och fotograferar där man inte får. Men här var det som sagt ok att fota utan blixt.

130729_6

En del av arkitekturen på det otroligt stora museet som påminner litegrann om en fabrik.

130729_9

Själva byggnaden är så stor att jag inte lyckades få med hela på bild, men här får man en uppfattning om hur den ser ut. Byggnaden är sex våningar hög och upp ur mitten reser sig en jättelik ”skorsten”.

130729_7

Jag gillar den här moderna arkitekturen som kan ses alldeles intill museets ingång.

130729_8

Jag gillar London! Arkitekturen är så spännande nya och gamla byggnader står kloss intill varann och skapar intressanta konstraster överallt. Mycket byggnader och smala gator. It´s great!

 

4 svar på ”En dag i konstens tecken på Tatés Modern Art

  1. Vilka äventyr ni varit med om redan. Det borde vara förbjudet att behöva åka på en förkylning med feber när man ska ut och resa. Hoppas sömn och lite annat har kunnat hålla det värsta i schack. London är verkligen intressant på många sätt. Att besöka konstmuseum är alltid ett måste när man kommer till en storstad. Jag vet heller inte vad översvämning heter på engelska.

    • Ja, vilka äventyr och förkylningen blev bättre ganska snabbt för mig men har varit lite segare för maken. Du vet väl hur det är när män är förkylda 😉 Skämt åsido, men Resan har varit toppen och nu är det skönt att vara hemma igen.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *