Mobil-Naken i London

130727_1

Vi är i London! Och redan innan vi reste åkte maken på världens dunderförkylning med feber och allt. Och jag som inte brukar bli förkyld vaknade alldeles täppt i nosen. Jag är i London men min mobil är kvar där hemma. På flygplatsen insåg jag att jag inte hade någon mobil och sedan dess har jag nästan känt mig naken… Den där mobilen brukar ju liksom ”hänga” med där i handen, jag kollar tiden, läser och skriver sms, och tar massor av snabba fotografier. Men helt okontaktbara är vi inte eftersom maken har sin mobil med sig. Och som förälder vill man ju veta att barnen kan ringa om det är något, och man vill ju ringa hem och höra hur de mår (även om de är vuxna) …. Hujedamej, vad det känns avigt att vara i en storstad utan mobil. Nu gäller det att mannen och jag håller varann i hand eftersom vi inte kan ringa varann om vi skulle tappa bort varann…

Igår spontanvandrade vi längs Themsen och njöt av vacker utsikt, arkitektur, urtjusiga lycktstolpar och massor av vackra skulpturer. Värmen var tryckande, så vi pausade på en mysig engelsk pub, drack Ale och åt krispig och god fish´n chips. 130727_3

Här står min man i baren och beställer en öl. Miljöerna i de där barerna är ofta speciella och ger en ger en känsla av att de funnits där i århundraden…med sina sköna lädersoffor, träbord, vackra målade mosaikfönster som omges av hamrat glas, naturmaterial som trä, marmor och ”väggskulpturer”….

130727_2 Gårdagens största ”smörgåsbord” var konstmuseumet, Summerset house som ligger längs Themsen. I varje flygel och på varje våning visas olika konstutställningar, och ett sådant ställe kan man ju liksom inte bara gå förbi utan att besöka…  Vi kollade in bla Blumenfeldt studios, där modefotografen Erwin Blumenfelds, fotografier från mestadels 1940 -50 tal visades, bilder som prydde omslag till bla Vogue.Sen besökte vi en utställning med konst av Gaugain och på vägen dit kollade vi in Renässansen och Impressionistsamlingen som hade massor av Degasballerinor och Manets tjusiga ”kvinna i baren”… Och det kändes som en riktig lyx, att spontant bara gå förbi och upptäcka ett fantastiskt konstmuseum… Men att promenera runt och titta på konst tar på krafterna när man är förkyld. På kvällen var vi så trötta och hostiga att  vi vare sig orkade kvällsmiddag eller upptäcktsfärd av ”London by night”.

Jag hoppas att ni har överseende om jag inte är jätteflitig med att svara på kommentarer medans jag är här…. Må väl!

 

 

 

4 svar på ”Mobil-Naken i London

  1. Njut av härliga London och av att vara tillsammans. Och du, självklart har vi överseende. Du ska inte ens tänka på att svara på kommentarer utan bara njuta av här och nu. Kommentarer kan du svara på sedan.

    Ha det gott och krya på dig!

    Kram Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *