renoverar klädkammaren med lugn och ro i sinnet

130806_3

De senaste dagarna har jag flyttat möbler, tömt skåp, burit böcker, flyttat runt med kläder, tvättat lister, målat väggar och tak med färg som vi fick över efter renoveringen av vardagsrummet. Denna gång är det vårt före detta pyttelilla sovrum som ska få en ny funktion som klädkammare. Något vi saknat i detta hus är nämligen klädkammare och/eller plats för garderober och linneskåp. Nu råder vi bot på detta genom att inreda en klädkammare, och jag ser fram emot det färdiga resultatet. Samtidigt som jag tar det med ro, det gäller ju att njuta och koppla av lite också under sina sista semesterdagar även om jag vill hinna bli klar.

Igår hängde jag upp en färgglad gardin och ställde blommor i fönstret. Rummet och möblerna är ju ljusa och då känns det angeläget att tillsätta lite färg.  Taket är vitt, väggarna har jag målat i en ljusgrå nyans som heter Gåsdun. Egentligen var tanken att tapetsera en liten vägg med överbliven tapet från vardagsrummet, men det får vänta till ett annat tillfälle. Jag lyckades inte uppbåda ork till det just nu, spackla, slipa och allt det där – så jag målade väggen så länge. Tapeten springer ju ingen stans…

130807

Fler bilder kommer efter hand som rummet blir klart…att sortera bland kläderna tar ju sin lilla tid, speciellt med tanke på att jag sparar gamla dräkter och klänningar som jag inte ens kommer i längre. Och sen sparar jag ibland på sådant som har vackert tyg och barnens urvuxna gamla jeans som jag tänker att jag kan sy om till en kjol eller något… Problemet är bara att jag har fler idéer än tid för att genomföra dem och då blir det små återvinningsförråd lite här och var. Men igår tog jag mig i kragen, sorterade ut två stora påsar kläder som inte passade och lämnade till klädinsamlingen…

 

7 svar på ”renoverar klädkammaren med lugn och ro i sinnet

  • Ja, men som jag skrev så är det svårt när man vet att man skulle kunna sy om det till något annat. Å, andra sidan behöver jag inte känna någon stress om jag gett bort grejerna för då finns det ju inget som behöver sys om 😉
   Ha det fint! Kram

 1. En klädkammare är verkligen viktigt att ha. Jag har min alldeles egen dessutom vilket känns skönt när maken och jag har lite olika system för ordningen. Trevligt med en klädkammare med fönster i. Kramar Liza

 2. Vad härligt det är när man kommer vidare och fixar ordning och reda i alla ”hörn”. Bra förvaring är ju onekligen a och o!

  Hittade din blogg av en slump, tittar gärna in igen!

 3. Jag gjorde som du och sorterade iväg två kassar kläder igår. Snabbt som sjutton så att jag inte skulle ändra mig. Jag vill ju gärna spara och har massor av idéer om vad jag ska sy, men det är svårt att hinna med. Dessutom tröstar jag mig med att det alltid fylls på med kläder. Jag har ju fortfarande småbarn som växer ur.

  Härligt med en klädkammare. Det skulle jag också vilja ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *