Arnaia kastad i havet, av Märta Tikkanen

130806

Arnaia blev som nyfödd kastad i havet, på sin fader order. När en flock sjöfåglar räddade henne och förde henne tillbaka till hennes fader Ikaros och moder Periboia – då lät de henne leva, och gav henne ett nytt namn, Penelope- Andfågeln.

Denna inledning är utgångspunkten till Märta Tikkanens lyriksamling, Anja kastad i havet. Den är lite märklig men vacker och tankvärd på samma gång. Det finns så många passager som kan knytas till det ”verkliga” livet. Och på tal om det verkliga livet så kan jag inte låta bli att fundera över vad som är verkligt egentligen, en fantasi existerar ju faktiskt i någons inre. Innebär det då att den är verklig? Jag tänker att den är verklig som fantasi även om den inte existerar fysiskt men i någons inre existerar den ju faktiskt. Intressant, eller vad tycker ni?

130806_1

Åh, vad jag tycker om att fotografera böcker i passande miljö. Kändes så fint att ta med diktsamlingen till havet, till Smygehamn dit jag gärna åker för att ladda batterierna. Synd bara att jag inte hade med min ”finkamera”, de här bilderna tog jag med mobilen. Sjöfåglarna kretsade så vackert i skyn när jag stod där längst ute på piren och höll boken ovan havet.  Kanske värnade de om Arnaias saga och ville försäkra sig om att jag inte skulle kasta den i havet.

4 svar på ”Arnaia kastad i havet, av Märta Tikkanen

 1. mycket intressant ibland kan en fantasi göra en glad och då är den ju verklig för då har den ju berört så tycker jag kramiz

 2. Jätteintressant. Men det är ju sant – att det som är verkligt för mig existerar även om det inte gör det för dig. Jag har min sanning och uppfattning som jag kanske inte delar med någon annan. Det gör dock inte min sanning mindre verklig 🙂

  Sv. Ryd finns nog på många platser i Sverige. Just mitt Ryd finns i Västergötland, strax utanför Alingsås.

  Kram.

  • Ja, precis så är det 🙂

   Aha, Ja tänk att det kan finnas så många Ryd, att det fanns även i Västergötland hade jag ingen aning om.
   Kramar Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *