Rosor äro röda, fjärilar så blå… timmarna glimma likt guldet då och då

131029_2

Idag har jag varit ledig, jag tar mig tid att städa, lalla runt och ha det bra. Tanken är liksom att jag ska måla ikväll igen och av någon anledning tittade jag igenom en trave med gamla målningar. Tanken var att finna en gammal målning att grunda och måla över, men istället blev jag lite nostalgisk och ville inte alls måla över någon av mina målningar.

När jag målar handlar det ofta om att må bra, om att bearbeta någon form av upplevelse, tanke eller att lyssna till en saga som växer fram och ändrar form under tiden som måleriet pågår. Och ibland när mina målningar varit på utställning upptäcker jag att betraktaren finner fler tolkningar än de jag själv haft i åtanke. Då tänker jag att det är spännande att upptäcka hur målningarna talar, olika språk till olika människor. Men oftast stämmer människors tolkningar ganska väl med ursprungsidén.

Om jag målar nya motiv över de gamla, handlar det ofta om att återanvända och spara plats eftersom målningarna tar en väldans massa plats. Alla ryms ju inte på väggarna. Ur detta perspektiv är det betydligt smidigare att blogga. Bloggandet ryms i min bärbara dator, kompletteras av en kamera, ett stativ och en fjärrutlösare, plus dagens tankar och funderingar. – Målandet kräver en helt annan typ av utrymme, vilket får mig att längta efter en egen ateljé. En plats för skapande och kreativitet…en plats där jag kan måla och förvara mina alster, mina färger, dukar och allt jox som jag samlar på mig…

Hursomhelst så fick denna allmogeinspirerade målning komma fram ur förrådet…Och just nu står den på en pall i ett hörn av sovrummet och där tänker jag att den kan få stå ett tag till…

 

14 svar på ”Rosor äro röda, fjärilar så blå… timmarna glimma likt guldet då och då

 1. Så är det för mej när jag fotar också, handlar om att må bra. tavlan är fin och jag förstår att det är svårt att måla över.

  Skönt att lalla runt och ta det som det kommer.

  Ha en fin vecka. // Lissen

 2. Vilken underbart vacker tavla Christina! Du är så galet begåvad och kreativ och jag hoppas verkligen att du inte målar över den. Jag tror att skapandet som växer fram ur måbra-känslan kommer från hjärtat. Vårt innersta. Fortsätt skapa och förgyll med dina vackra målningar Christina och en dag kommer du att ha din egen ateljé. Det är jag övertygad om.

  Tack för alla dina fina hälsningar som du lämnar hos mig. De betyder så mycket ska du veta.♥

  Kram Lotta

  • Tack kära Lotta! Dina ord både värmer och inspirerar mig. Hoppas att du har rätt vad gäller min egna ateljé 🙂

   Stor kram till dig! Ha nu en fin höstvecka!
   Christina

  • Oh, det känns nästan lite spännande att någon blir avundsjuk på mig 🙂 Jag tror att alla har en kreativ ådra inom sig, det gäller bara att finna den, så om du vill måla kanske du skulle prova. Släpp då alla krav på prestationer och låt färgerna tala till dig – så blir det säkerligen bra.
   Kramar Christina

 3. Hej Christina
  Vad glad jag blev över din hälsning.
  Jag vet precis hur det känns när väggar och skåp blir fulla av alster. Ibland tar jag fram en del och målar över dom, och ångrar mig ofta. Tur att du sparade dina fantastiska rosor.
  Men vad göra när det blir platsbrist. Och måla och skapa det måste man för att må bra…eller hur?

  • Hej!
   Hihi…, det händer mig också – att jag ångrar att jag målar över grejer. Men ibland tillför det där lagret av de bilder man målar över karaktär till motivet och då känns det som att det var tur ändå att man målade över.

   Och tack för att du tittade in här 🙂
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *