inför Jules Massenets, Manon

131125

Massenets Manon, en opéra-comique som i slutet av 1900-talet sägs ha gjort en renässans på operahimlen. Ikväll läser jag in mig på den franska operan Manon av Jules Massenet – och jag känner mig så lyckligt lottad som har fått biljetter för att se genrepet på torsdag. Operan sattes upp första gången 1884….gissa om jag längtar…efter att få se årets version av denna franska historia…

131125_1

Jag har hört rykten om att höstens uppsättning utspelas i ett elegant 1700-tal och de bilder som visas i höstens programtidning väcker förväntningar om en färgsprakande dräktkavalkad i rokokons tecken. Den svartvita bilden ovan kommer från någon premiär på 1934-talet enligt Operaboken som jag läser i. Åh, vad jag längtar… efter torsdagkväll med genrep av Manon på Malmö Opera!

131125_2

12 svar på ”inför Jules Massenets, Manon

 1. Ååh åh åh om jag kunde fått gå jag med! Skulle älska det vet jag, känner jag i hela mig! måste ta mig iväg när det kommer något hit upp i norr någon gång. jag bor i Luleå s¨å det är kanske inte alldeles omöjligt 😉
  och tack för dina ord hos mig. är så glad jag fick hitta hit. och visst var det underbart med tapetseringen av bokblad! planerar själv en variant där vi får plats. möjligtvis i en liten mellangångshall påväg mot vårat kök. bara att hitta de rätta gulnade bokbladen tänker jag ***

  kramar Lycke

  • Åh, så långt norrut har jag aldrig varit, inte ännu isallafall. Men någon gång ska det bli av.
   Hoppas att det kommer någon fin operaföreställning upp dit som du får ta del av, för det är verkligen så mysigt.

   Ha det fint! Och tack för dina fina ord. Kramar Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *