Regnet föll. Sorgen kom, det var tid att minnas och tid att ta farväl

131129

Det var en tung  och sorgsen dag. Världen höll andan och för ett ögonblick var det vindstilla och himlen var grå. Det var som om hela världen höll andan och reflekterade över förändringen, förlusten och sorgen. Sen började det att regna och regnet höll i sig till sena nattetimma.

Fotografiet ovan är mina svärföräldrars brölloppsfoto, de gifte sig i 20-årsåldern och sedan dess har de gjort i princip allting tillsammans. De har haft ett långt och bra liv tillsammans. Nu är svärfar ensam. Igår begravdes mina barns farmor, min mans mor, min svärmor Birgit. Begravningen var både vacker och förfärligt sorglig… Hon lämnar efter sig, många fina minnen i våra hjärtan.

Kontrasten mellan livet och döden är stor, och ändå så liten. Sorgen är påtaglig. Men Livet går vidare. Det finaste vi kan göra för att hylla hennes minne, och våra förfäders minne – är att ta vara på livet. Leva livet fullt ut och glädjas åt att Livet är både värdefullt, vackert och unikt. Vi har ju trots allt bara ett liv och det livet är här och nu, i varje ögonblick och i varje stund.

 

 

2 svar på ”Regnet föll. Sorgen kom, det var tid att minnas och tid att ta farväl

    • Tack för ditt deltagande. Ikväll har jag varit hos min dotter på tjejmiddag, så nog blir det en fin advent ändå.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *