Tänk att det finns en psalm om konst

131117

Idag var vi på gudstjänst och det var sorgligt men vackert på samma gång.

Min blick inspekterade och stannade upp för att vila på sådant som vacker arkitektur, hantverk, målningar, symboler och intressanta fönster… men jag la band på mig och lät kameran vila. Jag som är van vid att göra flera saker samtidigt, kunde inte låta bli att bläddra i psalmböckerna. Jag läste texter och funderade… och gissa om jag log när jag fann denna psalm om konst.

131117_2

Fram tills idag hade jag ingen aning om att det faktiskt finns en psalm som handlar om konst. Jag kunde inte bärga mig, utan smög fram mobilkameran lite diskret för att dokumentera bilden av psalmen om konst. Och när allt kommer omkring så är det inte så märkligt att det faktiskt finns en psalm om konst. Vi människor har en förmåga att intressera oss för det visuella och konst har alltid  haft en central del i människors liv.

Nu vill jag höra melodin…

 

 

 

 

2 svar på ”Tänk att det finns en psalm om konst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *