Denna berättelse handlar om sanning, frihet, rättvisa och mest av allt om kärlek…

131227_2

Den som sett Moulin Rouge känner igen bloggrubrikens citat från filmen, filmen som utspelas i sann bohemisk konstnärsanda, staden är Paris och året 1899. Moulin Rouge är en av de filmer jag kan se hur många gånger som helst och trots att jag är välbekant med slutet gråter jag floder varje gång.

För tillfället så bara njuter jag av ledigheten och skjuter de flesta måsten och bör på framtiden. Och som jag njuter… Jag kollar på film, lyssnar på musik, läser noveller av Alice Munro, leker med mitt kameraobjektiv och min Wacom….och sen är det ju en hel del andra händelser som trängs i agendan…men just nu ligger fokus på ”energiboost”, avkoppling, återhämtning och rekreation.

131227_1

131227_4

Ikväll har sett Borta med vinden och visst är det något fascinerande med de där gamla klassikerna…När man kan händelserna, karaktärernas repliker men ändå finner en ny detalj att fästa vikt vid varje gång, samtidigt som man kan koppla av i att bara njuta av filmen, passionen, citaten och allt det där…

som fraserna, – ”Imorgon är en ny dag”, en dag då jag kan tänka på det jag inte vill tänka på idag. Tomorrow is a new day!

 

8 svar på ”Denna berättelse handlar om sanning, frihet, rättvisa och mest av allt om kärlek…

 1. Åh, två filmer jag gärna vill se. Borta med vinden har jag sett fast det är flera, flera år sen, så jag minns den inte alls.
  Jag har verkligen också skjutit alla måsten på framtiden, förutom att jag dammsög lite i går. Men i dag har jag påbörjat min tenta lite smått. Men mest för att jag tycker att det är roligt 🙂 Kram.

  • Då kan jag rekommendera en tentapluggarpaus för att se de två filmerna 😉 även om pluggandet också är viktigt.
   Kram

 2. Åh två storfavoriter!! Älskar färgsprakande Moulin Rouge med kopplingen till alla kända låtar. Nicole Kidman är ju även en av mina absoluta favoritskådisar. Borta med vinden, är en kär klassiker som faktiskt skall avnjutas igen inom kort. (har rotat fram den, så den ligger väntande på DVD:n.

  Njuta av lördagen! (du gör helt rätt som tar det lugnt)
  Kram, Fina Frun

 3. Du verkar ha det förträffligt mysigt just nu. Moulin Rouge är en underbar fransk klassiker. Var tomten extra snäll mot dig? Nytt kameraobjektiv? Fortsätt du att samla energi. Kram

  • Du har helt rätt, tomten var så snäll som visste att jag önskade mig ett nytt objektiv. Tur att det blir julafton lite då och då:)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *