Lucköppning nr 19, 20, 21,22 och 23… om allt från fotografi,student till mode & sånt

Nu har vi väntat länge nog på lucköppningarna som härmed öppnas i en effektiv och rask takt …

I lucka nr 19 handlar det om ett foto som berör och vad kan beröra ett modershjärta mer så här i juletider, än ett foto av mina barn.

I lucka nr 20 ska man berätta om sin student, men med tanke på att jag aldrig gick något traditionell gymnasielinje så tog jag ju aldrig det vi i dagligt tal kallar för studenten. Visst sökte jag in till en gymnasieutbildning men jag blev inte antagen till den linje jag ville gå och då bestämde jag mig för att göra något helt annat eftersom andrahandsvalet inte kändes lockande. Istället sökte jag arbete i Malmö, (20 mil hemifrån). Innan jag hunnit reflektera hade jag lyckats skaffa arbete och skrivit kontrakt på en nyrenoverad etta. – Gymnasiekompetens skaffade jag mig några år senare och för mig som kommer från en familj med många småföretagare var det självklart att läsa Marknadsföring och ekonomi i kombination med Textil- och beklädnadsteknisk utbildning som jag byggde vidare på genom att gå på Designskolan…  när jag tog ”examen” från Designskolan satte vi upp en modevisning på Hansakompaniet. Där visades en helt underbar pepitarutig dräkt på catwalken, designad av mig. Och den dagen är nog så nära någon egen studentliknande upplevelse jag kommer…

Idag många år senare har jag sadlat om, genom att ta en ”Master of Art in Education…..” som ger mig behörighet att undervisa i både bild och svenska. Oväntat för några skulle jag gissa, men mitt val…. mitt i livet kände jag att det var dags för förändring och det valet är jag mer än nöjd med 😉

Nu vidare till lucka 21 och vad mode betyder för mig. Jag har alltid fascinerats av kläder och mode. Mode är som sagt ett brett begrepp men för mig har det alltid varit nära förknippat med kläder som förmedlar det där lilla extra. Jag har alltid haft den där blicken för att iaktta detaljer, fundera över var de kommer ifrån, varför och hur de kan vidareutvecklas. Mode är något jag alltid förknippat med stil och stil är något jag alltid förknippat med människors personlighet, utmärkande stilar och egenskaper….Min stora inspiratör har alltid varit Coco Chanel, vidare kom Vivienne Westwood att influera en hel del med sin spektakulära stil. För mig är mode en exklusiv och lyxig känsla som skapas med stil och finess genom den inspiration man suger åt sig från omvärlden. Ur den aspekten är mode ett högst socialt begrepp. Och av någon anledning köper jag fortfarande tidningen Elle, varje år när de ger ut sin stora Trendbibelsbilaga bara för att få möjligheten att frossa i de stora modehusens fascinerande utsvävningar. Jag gillar ordet mode som lätt kan omvandlas till mod.

I lucka nr 22 ingår det att berätta om det man tycker är vackrast hos sig själv. Och nog känns det som en märklig fråga att svara på i min ålder, men jag väljer mina ögon. Dels därför att jag är nöjd med att ha mörka ögonfransar men främst därför att ögonen sägs vara själens spegel. Ögon berättar så mycket om människor och eftersom jag själv alltid ”faller” för andra människors ögon så är det naturligt att vara mest nöjd med sina egna ögon. – Så tänker jag.

I lucka nr 23 ska man berätta om en gång när man kände sig ensam och det känns som en riktig kluring. Jag kan känna mig ensam väldigt ofta, men just nu kommer jag inte på något tillfälle när jag kände mig verkligt ensam – så i själva verket känner jag mig kanske aldrig ensam.

Ja, det här blev mycket på en gång. Men har jag bestämt mig för att vara med så är jag med även om jag inte hinner öppna mina bloggluckor varje dag. Imorgon är det dags att fira julafton och även att öppna den sista luckan i Emily Dahls blogg/julkalender.

 

2 svar på ”Lucköppning nr 19, 20, 21,22 och 23… om allt från fotografi,student till mode & sånt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *