Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen som är mödan värd…

131230_7

Fåglarna sjunger om mål och mening, fåglarna sjunger att det är vägen som gör mödan värd. Fåglarna sjunger i Karin Boyes anda.

Vilka är fåglarna? och varför sjunger de så?

131230_2

I konstens anda klär jag mig i en aura av blomster i rosa och lila. I en självlysande lilablommig potpourri finner jag det där lilla ljuset som Leonard Cohen sjunger så vackert om. Ljuset som tar sig in genom den där lilla sprickan som finns i varje mörker. 131230_6

Jag bläddrar i program, längtar och besöker operan i tankarna. Toner från Manon ljuder ur min lilla dator. Jag fotograferar och ”leker” med redigeringsprogram om vartannat och hujedamej vad roligt det är att experimentera .

131230_3

Funderar på året som gått och tänker ljusa tankar, trots att cirklarna har rubbats mer än en gång. 2013 har varit en karusellår, fyllt av såväl ”ups” som ”downs”. Men nog finns det både mål och mening, att vandra vidare mot under 2014. Imorgon är det den sista dagen på året och vi ska fira en lugn nyårsafton. Mannen min är fortfarande sjuk. Jag är lärkan som imorgon ska pynta bordet med blommor, duka fint och laga till ”världens” godaste trerätters och självklart ska vi skåla in det nya året i champagne och rosenlycka. Allt blir ju så mycket finare med rosenlycka och sådant som hör det fina till…

131230_5

Idag klädde jag mig i blommig klänning, hade en stor rosenblomma och en liten fläta i håret. Vintern här nere i ”södern” är fortfarande grön och jag skulle inte bli det minsta förvånad om vårblommorna snart börjar dyka upp både här och där i grönskan.

Sist men inte minst vill jag passa på att tacka alla er som tittar in här på bloggen och önska er alla en alldeles underbar nyårsafton tillsammans med nära och kära!

Kram

 

 

14 svar på ”Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen som är mödan värd…

 1. Hej du fina!

  Jag blir varm i hjärtat av att läsa ditt inlägg Christina. Jag tycker om din positiva livssyn,kreativitet och lekfullhet. Ditt stora hjärta. Det som är så mycket du.

  Jag hoppas att mannen kryar på sig, att ni får en riktigt fin nyårsafton imorgon och att ett strålande fint 2014 väntar runt hörnet. Ta hand om er!♥

  Kram Lotta

  • Å, Tack, kära Lotta!
   Dina ord värmer och gör mig glad, det känns så fint med din omtanke och lyckönskningar<3

   Jag vill också passa på att önska dig och de dina ett gott nyår och ett strålande 2014!
   Kram Christina

  • Ja, verkligen! Datorn kan hålla en kvar länge, länge….

   Önskar dig också ett kreativt och fint 2014!
   Kram

  • Tack, Och jag fick lära känna dig lite genom din blogg. Tänk så fint med alla människor man träffar i sitt bloggande.

   God fortsättning på det nya året! Kram

 2. ååh..jag känner ofta så mycket igen mig här. har också rosor i mig någonstans nu..och påväg en rosenolja jag saknat..hittade i Amerika, en från min barndoms vackra dagar! tycker så om hur du skriver och alldeles underbara bilder. önskar jag kunde mixtra som du, men tar mig inte tid att läsa mig. hade varit fint om du kunnat sitta här och visa mig (ler) läser mellan raderna att det varit svårt även där..men hur du kan hitta de där viktiga gläntorna ändå. de så viktiga och jag blir glad. Jag känner mig gladare än vad jag varit och har landat lite på jorden efter många flygturer – en ny och spännande upplevelse i min värld. lär känna fåglarna…
  Önskar dig och de dina ett alldeles underbart nytt år. mycket kärlek och vackra sanningar *+*+***
  har lagt till dig hos mig nu så jag aldrig tappar bort…*

  ~Lycke

  • Jag blir så glad av att läsa att du tycker om hur jag skriver och framställer bilder. Det här med bild och skrivande är ju viktigt för mig. Och du har rätt när du läser mellan raderna, om att det finns sådant som jag inte skriver så mycket om…men som kan anas. Jag gör mitt bästa för att glädjas åt varje dag för det finns ju alltid så mycket fint att glädjas åt!

   Och Tack för att du lagt till mig <3
   Önskar dig och de dina ett underbart 2014!
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *