det spelar ingen roll vem du är….om du är en superstjärna

Mixed lyrics

Nej det spelar ingen roll vem du är –  om du är en superstjärna. Det spelar ingen roll vem du är – bara du reser i en snabb maskin. Om du får en blackout, så spelar det ingen roll om du verkligen har en Blackout – om du är en superstjärna som har en blackout ringandes i öronen likt ett eko……

Det spelar ingen roll om du hoppas att någon ska ringa och säga att denna natten är över. Att du kan börja leva ditt liv innan du blir mycket äldre.

Det spelar ingen roll om du önskar att någon ska väcka dig när allt detta är över, när du  är äldre och visare. När du inser att all tiden du spenderat åt att finna dig själv var förlorad – därför att du försökte bära världens bördor trots att du bara har två händer. Det spelar ingen roll om du var förevigt ung och inte det minsta rädd….

Det spelar faktiskt ingen roll. Livet är ett spel för alla dem som älskar att vinna första pris och så länge du är en superstjärna som vinner första pris spelar det verkligen ingen roll.

Och kanske är det så att vi alla är brickor i samma men olika spel. Kanske lever vi på teatern där någon håller i trådar som får oss docklika att spela våra spel….Och precis som Strindberg säger i Fanny och Alexander, så spelar vi alla våra roller, somliga spelar sina roller väl, andra spelar dem mindre väl …. men å andra sidan säger Salo att så länge vi är-  superstars så spelar det ju faktiskt ingen roll…. kanske inte ens om Scorpions gett oss en Blackout… det krävs ju trots allt ”a fool to remain sane”, eller hur?

Och visst är det okej att skapa sina egna litterära kollage, att kombinera fraser av Salo, Avici, Scorpions och Stridberg – så länge man kan underbygga sina argument och förankra dem väl i etablerade teorier… så kan man göra precis hur man vill – …. fast bara om man är en superstjärna som reser i en snabb maskin 😉 ……Och då kan man fråga sig,…  I denna kontext, vad  är egentligen en snabb maskin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *