en kaskad av purpurfärgade ord, tankar och skosnören… kanske kommer det att kännas som om jag vandrar på purpurfärgade moln…

140301_3

Jag gillar de här skorna. Tycker om att de påminner lite om herrskor. I vanliga fall brukar de ha traditionella svarta diskreta skosnören. Men häromdagen fick jag ett spontant infall och köpte mig ett vackert purpurfärgat sidenband.

140301_1

Jag lyssnar till ” Purple haze all around”, dricker den mest purpurliknande dryck jag kunde finna…. lyssnar till ”Purple rain” och pyntar mina skor. I ett träd sitter en fågel och sjunger att våren snart är här. Det är lördag och jag mår bra.

140301_4

Alldeles strax ska jag pynta hemmet med ett nytt gäng tulpaner som jag fick av min kära make. Men innan de gamla halvvissna blomstren från alla hjärtans, innan de far till komposten får de äran att tjänstgöra som modeller i några stilleben.

140301

Jag tänker att purpur är ett synnerligen vackert ord. Ordet purpur låter på något vis- lite mer poetiskt än ordet lila…

Hatten på bilden inhandlades i en sådan där gammeldags mysig hattbutik i samband med att vi var på spa i Ystad….Jag tänker att den rymmer en rosenberså, en doft av viol och purpurfärgade tankar… det märkliga är att jag redan för länge sedan målade ett porträtt av en kvinna med en liknande hatt….

140301_5

I bakgrunden ljuder rösten av Nina Simones Feeling Good…. ”It’s a new dawn, It’s a new day, It’s a new Life, For me, And I’m feeling good” ….

140301_2

Det är lördag och vernissage på Galleri KVIS. Jag har varit och fotograferat och snart ska jag uppdatera galleriets hemsida. Nordisk mytologi är temat för veckans utställning. Är man intresserad av nordisk mytologi och bor i närheten av Svedala bör man alltså ta sig till Galleri KVIS och kolla in utställningen….

 

 

 

6 svar på ”en kaskad av purpurfärgade ord, tankar och skosnören… kanske kommer det att kännas som om jag vandrar på purpurfärgade moln…

  • Vad roligt!
   I sommar har jag bokat in mig för en utställning och då hoppas jag att du kommer.!
   Just nu är jag dock tveksam om jag överhuvudtaget hinner få något målat, bokade för länge sedan och insåg inte att arbetet skulle äta upp all ens tid. Hinner nästan aldrig måla numera…men plötsligt kanske det händer 🙂
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *