handplockade tusenskönor representerar så mycket mer…

140329_1

En mullvad eller en sork har flyttat in i vår trädgård. Under vintern har den gått hårt åt gräsmattan, det ser ut som om den bjudit in alla sina vänner och haft någon form av grävfest. Gräsmattan är fylld av små kraterliknande jordhögar och sorkhål (dem blir det ingen bild på eftersom det inte ser vidare trevligt ut ;)).  Vi har fört en kamp mot dessa små genom att fylla igen deras hål och gräva ner sådana där ”sorkjägare” som sprider ljud som sägs skrämma bort sorkar/mullvader i gräsmattan – dock utan framgång. Ibland flyttar de för en tid men nu är de här igen och gräver upp gräsmattan.

Nu är det vår och vi tar nya tag. Trots små kratrar här och var börjar gräsmattan fyllas av tusenskönor. Tusenskönor lyser upp som små vårsolar fyllda med löften om att en ny sommar är på väg.

Helgerna passerar alltför snabbt förbi… detta är en hemmahelg. Jag har städat och fejat, uträttat några ärenden som samlats på hög. Idag blir det kanske en vernissagefotografering. Igår vårshoppade dottern och jag. Hon fick tag i både vårjacka och festlinne men till mig fanns inget som passade. Det var helt enkelt en sådan där dag när det jag provade antingen var för kort, för långt, fel passform eller så fanns det inte någon matchande kofta till.

Söndagmorgon, och vi har påbörjat vårröjning i trädgården….Jag plockar små , små buketter med tusenskönor, placerar buketterna i små glas på bordet och njuter av våren.

Ha nu en underbar söndag, alla ni fina läsare!

13 svar på ”handplockade tusenskönor representerar så mycket mer…

 1. Å! Tusenskönor! De gör verkligen skäl för sitt namn. Jag har inte sett några ännu, men väl tussilago, krokus, blåsippor, vitsoppor och snödroppar, så jag nöjer mig länge nog.
  Önskar dig en riktigt vacker söndag,
  Frida

  • Tussilago är som små solar, så gula och fina.
   Ja, vårblommor överhuvudtaget är glädjande.
   Kram Christina

 2. Tacka vet jag tusenskönor. Vilka fighter jag haft med mullvadar och sorkar genom åren. De är listiga på att lura fällan. Samtidigt är de urgulliga när man plockar ut dem från fällan. Små söta fötter. Det har hänt hur jag suttit och studerat hur de jobbar. Precis som om det är ackord som gäller. En del av oss människor har mycket att lära av dem. 😉 Kram Bosse

  • Jag var tvungen att leta upp en bild nu när du skrev det där om sorkarnas fötter, men är det inte mullvadar du tänker på då? deras fötter ser ännu sötare ut. Faktum är att jag inte vet om det är mullvad eller sork, tror minsann att jag ska fråga dem om de tittar upp ur sina hålor 😉 Ha det gott!
   Kram Christina

   • Jag menade mullvader. Tror att de är nästan blinda, om jag inte är ute och reser. Hör också dåligt. Men putta upp högar snabbt behärskar de. Sorkarna åstadkommer mest hål som om man satt ner en flaggstång direkt i gräsmattan. Ta du ett snack med dem. Glöm inte att artikulera ordentligt. 🙂 Kram Bosse

 3. En handfull tusenskönor uppväger 20 sorkhål tänker jag! vill så gärna alltid välja den positiva tanken nu. annars hade det varit jobbigt en värkig vår som denna. Har haft mycket nu..men det lättar gradvis. mår riktigt bra.. i allafall bättre, och är glad kika in här i mellanrummen. glad att du skriver.. Många kramar om, Lycke

  • Ja, du har så rätt. Fokus på det positiva är så viktigt, det är väl ändå för väl att det oftast finns något positivt för det mesta. Hur skulle man annars orka….
   En värkig vår får mig alltid att tänka på Karin Boyes, Ja visst gör det ont. Då blir det lite bättre…eftersom dikten är så vacker.

   Ha det fint! du rara Lycke.

  • Hmmm, förstör de äppelträd! Vårt äppelträd får den minsann lämna i fred, den rackaren.
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *