Bildredigeringslycka och estetiska processer när de är som bäst…

140506_3CKC

Jag redigerar fotografier tills hela jag fylls av ett flow. Jag redigerar fotografier tills hela jag känner mig som en estetisk process och överaskas av ett bildspråk som visualiserar den där sagan jag inte visste att jag letat efter – Sagan jag blir så lycklig när jag äntligen hittar.

Bilden ovan har jag byggt upp med hjälp av flera fotografier och det som gör att jag gillar den skarpt är att jag ser ett saknat djur som tittar fram bland alla de där blommorna. Vad ser ni när ni betraktar fotografiet?

140506_CKC

Detta fotografi rymmer flera berättelser. En bild är inte bara en bild, en bild är ett utsnitt av någons verklighet och en bild rymmer alltid en berättelse. Bilden ovan visualiserar möten mellan olika utsnitt av verkligheten, möten mellan himmel, jord, luft,  vatten och eld… Men det går även att se mönster som påminner om ett organ vi har i kroppen – lungorna, som skulle kunna kopplas till livsnödvändiga mänskliga funktioner som att andas… Vad ser ni? När ni betraktar bilderna?

 

6 svar på ”Bildredigeringslycka och estetiska processer när de är som bäst…

 1. Läckra bilder – förstår att du gillar det du gör! I den första bilden ser jag humlor och jag ser en talgoxe! Och äppelblom eller om det är körsbär? I den andra bilden ser jag lungor, synnerver, blodbanor, hjärtat, hjärnhalvor, grönskande träd – en inre karta skulle man kunna säga! Så märkligt det kan bli…jag ser hur mycket som helst!
  Kram/Gunilla

  • Oh, vad roligt att du ser så många motiv i bilderna!
   Härligt, vad glad jag blir.
   Ha det fint! Kram Christina

 2. Mycket Läckra!
  Man sugs ner i djupet när man betraktar de fantastiska bilderna! Kan du inte skriva ett blogginlägg om bildredigeringsprocessen, givetvis förkortad, så att inte all tid går åt till beskrivningen!

  Kram Dan

  • Vad roligt att du gillar bilderna!
   Jag har fått flera frågor kring redigeringsprocessen så det kommer nog att dyka upp ett inlägg om detta så småningom. så snart jag har tid, ork och inspirationen faller på.
   Ha en fin dag! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *