ett helt normalt lördagsnöje…

140601

Jag funderar på innebörden i orden fritid och lediga dagar… Är en ”ledig dag” fortfarande ledig om man sitter hemma och läser uppsatser? Jag tänker att arbetet på de lediga dagarna – får gränsen mellan arbete och fritid att suddas ut… Om några dagar ska alla betyg vara satta och det är det en hel som ska hinnas med, inför en sådan vecka…Arbetstiden räcker inte till. Dagarna smälter samman och blir minst sagt suddiga. Tröttheten är påtaglig. Livet är galet just nu. Jag stannar upp och tänker – Tur att det finns blommor och poesi, för att dekorera denna potpourri.

 

 

9 svar på ”ett helt normalt lördagsnöje…

 1. Sista jobbrycket nu! Det är mycket så det står en upp i halsen och sprutar ut ur öronen. Men man lär sig att ligga steget före, undvika inlämningar och köra muntliga redovusningar och diskussioner i slutet. En dag i taget. Kontroll på det man råder över. Djupandas. 8 elevdagar kvar! Mindre än tre veckor till ledighet. Kram

  • Å, det ska bli ljuvligt med ledighet – som jag ska njuta! Just nu känns det där med djupandning välbehövligt, men hur gör man? eller det kanske är just det mina dikter och fotoarrangemang står för. Lite andrum och djupandning i vardagen.
   Ha det fint! Kramar

   • Precis! Se allt vackert, stanna upp och bli inte uppäten av jobbet som snurrar på så här års som sista badvattnet påväg ner i avloppet. Det är lätt att blibyr. Man behöver perspektiv och lite lugn.

 2. Något är ju galet om du sitter hemma och läser uppsatser! Så får det inte vara- men så är det för många! Och varför fortsätter det…?
  Sista jobbrycket…därefter önskar jag dig ett ljuvligt sommarlov!
  Kram i massor, Gunilla

  • Ja, varför det fortsätter skulle jag nog kunna skriva en hel uppsats om. Men det orkar jag inte, det är galet. Men snart ledighet…. Tack för din fina hälsning. Som jag ska njuta av ledigheten!
   Sommarkramar!

 3. Nej, jag tror tyvärr inte det skulle klassas som ledig dag. Du har en viktig synpunkt där..Hoppas du och jag snart får komma iväg till medelhavet..=)

  • Å, medelhavet och medelhavskonst, medelhavsdofter och glitter på vågorna. Hoppas, hoppas att det snart blir, en liten resa till den franska kustremsan för oss båda och alla dem vi vill ha med oss 🙂
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *