njuter av att läsa och drömma om gatorna i Paris…

140627_2

Idag har jag läst ut En engelsman i Paris, av Nicolas Barreau.

Jag har strosat runt på gatorna i Paris. Kastat mig in i en bokhandel. varit förtvivlad, sorgsen och glad om vartannat. Lycklig, olycklig, kär och galen. Suttit på en parkbänk utanför Louvren. Jag har besökt Eiffeltornet och bekantat mig med en gammal dam på en kyrkogård. Jag har varit restaurangägare, till en av de mest romantiska restauranger man kan tänka sig, Temps de Cerises. Där  lagade jag till Aurielies meny dámour. Rätt vad det var så knackade min älskade på fönstret. I famnen höll han ett helt fång rosor och en flaska champagne. Vi njöt av den goda maten, skålade i champagne och dansade till franska chansons långt intill morgontimman….Jag hade en grön klänning på mig och mina ögon gnistrade som gröna opaler….

140627_1

Allt detta hann jag med i förmiddags medans jag läste En engelsman i Paris. – Att läsa är att resa i fantasins förunderliga värld.

140627

Jag valde platsen för min lässtund med omsorg. Satte mig en stund i ”vårt franska café” på framsidan av huset. Boken fick jag igår när jag hälsade på min kära vän Caroline. Och jag blev så glad för de två födelsedagsböcker hon valt ut omsorg. Idag har jag bara njutit och kopplat av. Strosat runt med slarvig knut i håret, blommig långklänning, solglasögon och nonstop-läst. Åh, vad jag gillar den där känslan som infinner sig när man får tag i en feelgoodbok – och man bara läser ut boken från pärm till pärm utan att behöva pausa för att passa tider och dylikt. Den ända pausen jag tog var för att koka mig lite kaffe och hämta några chokladbitar att knaspra på. Åh, vad det är gott att ha semester!

140627_3

Tack för denna fina lässtund, förlåt jag menar. Tack för denna fina resa till Paris!

10 svar på ”njuter av att läsa och drömma om gatorna i Paris…

 1. Kaffe, choklad och en god bok – det är semester det! Och vilken härlig känsla du förmedlade, beträffande boken ifrån din alldeles egna ”kaféplats”! 🙂
  Önskar dig en fortsatt trevlig semester!
  Kram, Gunilla

 2. Så glad jag blir att du fick en stund med njutning med boken! Tack för en mysig eftermiddag och för den fina växten och boken! Så fort jag är klar med Revolt så ska jag sätta tänderna i den! Tack fina vän. Sen får vi ta en middag med männen också. Stor kram <3

  • Tack själv du fina vän, både för böcker, lunch och finfint sällskap. Det var så trevligt att träffas!
   Ha det nu så fint, njut av läsning och semester 🙂
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *