Jag gör dagen till en lek och njuter på flera olika sätt av en resa som redan är förbi…

140729_14 red_ckc

Vi besökte Borgholms slottsruin. I ett av de där rummen finns en guldfärgad järntron á la ”Game of thrones”  och jag kunde förstås inte låta bli att utbrista – Fotografera mig i tronen! Kidsen himlade litegrann med ögonen, log och tittade roat på när jag stegade upp för trapporna, satte mig i stolen och lät maken knäppa några fotografier… men det är sådant jag bjuder på när vi är ute och reser 😉  Jag tänker att livet blir roligare om man vågar leka, vara spontan och låta fantasin skena iväg lite då och då.

140729_14 redckc  Tänk att vara drottning och ha en alldeles egen tron… Jag spånade vidare kring den där idén om hur min tron skulle se ut. Ska jag ha en tron så vill jag ju förstås designa den själv. Tronen i Borgholms slottsruin är visserligen både snygg & cool men lite i kantigaste och kalaste laget för en kvinna som mig. Jag valde att kombinera fotografiet av mig i tronen med ett foto av en Öländsk vildros från stranden vid stugan och Voilá – då fick jag en bild av en tron som passar min konstnärssjäl…

140729_14 redck

Åh, vad jag gillar att experimentera med fotoredigering. Gå lös på mina fotografier ur förnyade synvinklar, klippa, kombinera, skapa kollage och mixtra med färger…  kombinera verklighet, drömmar och fantasi.

Det är ju trots allt inte när jag drömmer min dröm, utan när – Jag lever min dröm i konstens tecken – det är då jag mår som bäst.

Och för att återknyta till rubriken i detta inlägg så är resan trots allt inte förbi när jag fortsätter att leka med fragment, fotografier, minnesbilder och ge dem en ny funktion och en ny plats i nuet.

8 svar på ”Jag gör dagen till en lek och njuter på flera olika sätt av en resa som redan är förbi…

 1. Vad härligt , att göra dagen till en lek. Tänk så roligt människor skulle kunna få med det tänket.
  Visst är det roligt med foton och bilder och vad jag förstår är du ju en fena på sånt . Jag älskar bilden med dig i blomman. Skulle vilja veta hur du gör, för då skulle jag sätta mig själv i en vit ros. Jag älskar vita rosor och även de ståtliga gula solrosorna. Läcker bild du har där.
  Jag gillar allt du skriver för jag känner igen mig själv i ditt tänk om ditt å datt.
  Ha nu en RIKTIG skön fortsatt vecka.
  Kramelikram.

  • Vad roligt att du gillar mina texter och bilder 🙂 Tack.
   Jag använder mig av Photoshop, har du det? Där finns en lager på lager teknik och en ”dimmer” som man kan använda för att lägga en bild över en annan och göra den genomskinlig så att båda bilderna syns. Lycka till med fotoredigerandet!
   Många har frågat just om detta så jag kanske utformar ett inlägg med instruktion om jag hinner…
   Ha det fint och lycka till!
   Kram Christina

  • I det första fotot som du gillar mest, har jag bevarat de naturliga ursprungsfärgerna 🙂
   Vad kul att du också är pepp på fotoredigering 🙂
   Ha det gott!
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *