lediga dagar i Cambridge…

140801_7

Det är så skönt att stiga upp på morgonen och gå ner till en hotellfrukost som innehåller allt man kan tänkas vara sugen på. Hotellet ligger alldeles intill floden Cam och vi äter frukost med utsikt över floden och ett stort grönområde på andra sidan. Double Tree by Hilton heter hotellet.

Jag tar dagarna som de kommer. Idag satt jag på grönområdet tvärs emot hotellet och läste Shakespeares The Twelfth Night. Ikväll ska vi se föreställningen spelas utomhus i en av collageträdgårdarna och det ser jag fram emot.

140801_4

Frisyren såg ut såhär. Jag bara snurrade runt håret och satte upp det med en hårklämma. Praktiskt. Utsikten åt ena hållet såg ut såhär..

140801_8

Och på andra sidan Cam ser ni en glimt av hotellet där vi bor…

140801_9

Vi blev minst sagt förvånade första morgonen när vi upptäckte att det går kor lösa på det stora grönområdet tvärs emot hotellet. På grönområdet finns cykel och gångstigar och folk brukar sitta där och fika. Ibland går korna fram till människorna och vill bli klappade, men oftast håller de sig för sig själva, eller så står de och svalkar sig i något vattenhål… Så himla engelskt och pittoreskt… Många av byggnaderna häromkring är flera hundra år gamla och i kombination med grönområden och betande kor så associerar jag direkt till de där gamla engelska målningarna som man ser överallt på konstmuseér… med grön natur i kombination med vatten, hus, människor och betande kor.

140801_5

Lite respekt känner man allt när man passerar gångstigen samtidigt som korna. Det är ju stora djur.  Nåja, från det ena till det andra

Igår promenerade jag in till city och fyndade denna fina klänningen på Laura Ashley. Ni som känner mig vet att jag har en liten ”crusch”  i Laura Ashleys underbara rosenmotiv. När maken fick se klänningen var första kommentaren att – Mönstret påminner om tapeten i vardagsrummet… och ja, det har han rätt i. En ros är en ros, är en ros – så är det ju. Och jag gillar rosor och klänningar i många olika varianter. Enfärgade, prickiga, rutiga och mest av allt blommiga klänningar. Nu ska jag alldeles strax dra på mig den här och göra mig iordning för kvällens föreställning…. Jag önskar er alla en finfin fredagkväll 🙂

140801_1

140801_2

4 svar på ”lediga dagar i Cambridge…

  1. Låter som en härlig semester! Härlig klänning. När jag var i London 1989 så köpte jag en fin sjömansklänning på Laura Ashley. Jag har kvar den, men har inte använt den på länge. Måste vänta på passande tillfälle.

    • O, vad fint med en sjömansklänning. Klart att du ska använda den snart. Sjömansklänningar är så fint!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *