Vyer från den botaniska trädgården i Cambridge

140802_6

Den botaniska trädgården i Cambridge är väl värd ett besök. Parken är en som en välbehövlig grön oas mitt i staden. Parken låter öronen vila från stadsljuden och sinnet får ro där bland blommor och blader. Jag har varit här tidigare så denna gång gick jag inte igenom hela parken. Den tropiska värmen gör att jag spar på mina krafter. Jag gick hit för avkoppling, för att äta min lunch på en skuggig plats, läsa den där Shakespearebokenboken, koppla av och för att beundra rosenträdgården, näckrosdammen och bara kolla läget….

140802_5

Här ser ni en av de pampiga grindarna som leder in till parken. Utanför grindarna kan man antyda bilarna som susar förbi på gatan.

140802_7

140802_8

Det här trädet ser spännande ut, ser ut som om det växer rosa bomull på grenarna….

140802_2

Anemoner

140802_3

Och näckrosor…

140802_1

så många näckrosor…

140802_4

Och så många otroligt vackra små rum… bara älskar dessa speglingar i vattnet…

140731red

Och här har jag gjort ett experimentellt rosenkollage av fotografier från rosenträdgården….

Om ni reser till Cambridge och ska besöka parken så heter den Cambridge Univeristy Botanic Garden.

4 svar på ”Vyer från den botaniska trädgården i Cambridge

  1. Härliga miljö och underbara bilder. Den där med bomull heter Perukbuske 😉 Hade nog aldrig haft en aning om inte mina föräldrar hade haft en.
    Tack för din lilla titt hos mig!
    Ha en fortsatt trevlig tripp.
    /Pia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *