Jag drömmer om TID …vad drömmer du om?

140930_1

När jag ögnade igenom dagstidningen imorse, möttes jag av en artikel som handlade om människors drömmar. I artikeln berättades det om att man i en sifo-undersökning kommit fram till att mer än varannan svensk drömmer om att vinna pengar och att resa mera.

Artikeln fortsatte med frågan, Vad drömmer du om? ….Min första tanke som dök upp i huvudet var TID. Jag behövde inte ens fundera, valet av TID känns självklart. TID är en bristvara i mitt liv.

Vad ska jag med pengar och resor till om jag inte hinner uppleva känslan av att vara på en resa eller känslan av att ha tid att konsumera något vettigt för mina pengar?

Jag vill ha mer TID! Tid för att hinna uppleva mitt liv som jag trivs bra med – om man nu bortser från tidsbristen vill säga 😉

Jag trivs med de personer som finns i mitt liv och i mina tankar.  Jag trivs med mitt intresse för konst och kultur.  Jag trivs med mitt arbete. Jag trivs med min blogg. Min stil. och allt det där. Mina böcker. Böcker jag ska skriva…. och så vidare. Men det känns som om tiden aldrig riktigt räcker till.

Jag vill ha mer TID tillsammans med mina barn. Mer TID med min man.

Mer Tid med familj och vänner. Just nu önskar jag mer tid för att hälsa på mer än en anhörig som är sjuk…

Jag vill ha tid i mitt arbetsschema, så att tiden räcker till för allt jag förväntas göra. Jag vill ha tid för att socialisera. Tid för att koppla av när jag är på en resa. Tid för strosa runt och bara vara. Tid för att måla. Tid för att fotografera. Tid för att baka. Tid för att laga brakfrukostar och trerättersmiddagar. Tid för att shoppa. Tid på att gå på konstutställningar, gallerier, fler konserter…. och tid för allt annat som faller mig in.

TID för att softa och bara vara. Och framför allt TID för att MÅ BRA.

nog om TIDEN… Jag tror att ni fattat poängen. Jag önskar mig helt enkelt mer tid för att kunna njuta av mitt liv och förverkliga allt det där som jag kan och vill uppleva och förverkliga.

Nu går min fråga till er, kära läsare. Vad önskar ni er? Skriv en kommentar och berätta vad just ni drömmer om…

Nu ska jag ta mig tid till att dricka en kopp te till 😉 Kram

 

13 svar på ”Jag drömmer om TID …vad drömmer du om?

 1. Håller med! Tid kan vi inte få för mycket av. Oftast är det tiden som saknas när vi diskuterar vår arbetssituation. Vi har helt enkelt inte tiden som behövs för att hinna allt eller att hinna det med kvalitet!

  Kram

  • Ja, speciellt allt detta administrativa håller på att äta upp en totalt. Man förväntas göra det men det finns ingen tid i schemat för den typen av sysslor så det finns mycket att ställa sig frågande till…

   Men vi utför ett fantastiskt bra arbete!
   Kramar

 2. Håller helt med dig! Vad spelar allt det där andra för roll om en inte har tid att njuta av det? Längtar också efter mer tid att göra de saker som jag tycker om och mer tid tillsammans med familjen. Det där är viktigare än alla pengar. Kramar Liza

  • Tid är så värdefullt och viktigt att förvalta på rätt sätt. Och ibland ställs man inför svåra prioriteringar vad gäller tiden.
   Kram

 3. Håller med dig. Tid är en bristvara. Fast jag misstänker starkt att vi kan öka den 500% och ändå vilja ha mer tid…

  • Ja, så kanske det är, men jag inbillar mig att jag skulle känna mig nöjd med ett realistiskt schema 😉
   Kram

 4. Åh, Christina – så mycket positivt du har i ditt liv! Det är glädjande! Men allt som du vill och önskar på en och samma gång…nu väcker du stresskonsulten i mig. Hallåååå Christina…jorden anropar! Önska och drömma är underbart och mycket av det får plats i verklighet, men inte allt! Inte på en och samma gång!
  Men visst, även stresskonsulten har tidsbrist ibland!! Och det beror enbart på att jag har prioriterat fel saker, inte vågat säga ja eller nej, inte accepterat verkligheten och helt enkelt ägnat min tid till att slösa bort den på tankearbete!
  Jag har valt att gå ner i arbetstid, för att må bättre på alla sätt. Men det innebär så klart att jag har en mindre summa pengar att röra mig med. Och det är den verklighet som jag får förhålla mig till.
  Jag behöver inte mer tid – inte just nu. Det jag önskar mest av allt är något som jag hoppas kunna berätta på min blogg inom en snar framtid.
  Du är så kreativ och klok Christina! Lev ditt liv väl!
  Stora kramen, Gunilla

  • Åh, vad spännande! Du skrev för en tid sedan att något är på gång och jag är såklart nyfiken… Hoppas att allt går enligt planerna och att vi snart får veta.
   Kramar

   • Ja, kommer inte riktigt ihåg nu vad det kan handla om? Det jag önskar nu är inte så mycket för egen del…men på sätt och vis påverkas jag. Lite hemlighetsfullt kanske det verkar det vara, och så får det vara tills vidare.
    Kram

 5. Visst är TID ett besynnerligt fenomen. Så olika men ändå totalt samma-alltid.

  Jag försöker få eleverna att inse att tiden ”går mycket fortare” på lektionen om de jobbar…och inte sitter o surar 🙂

  Kraaaam

 6. Tid och Hälsa om man har det har man alla möjligheter. Och just TID är ju det som möjliggör allt annat. Att ha tid att vara med sina nära och kära och att ha tid att förverkliga sina drömmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *