En kväll på operan, i skenet av Rossinis Greve Ory

141130_2ckc

Igår var vi på Malmö Opera och såg Rossinis Greve Ory. Maken blev alldeles hänförd av föreställningen och njöt av musiken. Och nog var musiken lysande, även jag njöt av musiken men tyckte nog ändå att första akten var lite i softaste laget … jag saknade överraskningsmoment i scenografi och koreografi. Ni vet det där oväntade som man liksom kastas rakt in i och sedan bara måste vända och vrida på innan man vet vad man egentligen tyckte om smaken.

Idag är det första advent och vi äter en lååångsam frukost. Maken läser och jag kan inte låta bli att ”go crazy” med mina fotografier i photoshop för att undersöka vilka ytterligare berättelser jag kan tillföra. Fotografiet ovan är framställt av en selfie vi tog efter operan, framför en av mina favoritskulpturer Tragos (Tragedins födelse). Skulpturen är så spännande och högtidlig när facklorna brinner. Jag gillar helheten och kontrasten  skulpturen skapar genom att relatera till historiens allegorier och samtidigt omges av eld, vatten, jord och luft – ett möte mellan de fyra elementen.

141130_3

Jag klädde mig i en blommig långklänning… en svart liten kofta

141130_4

och snurrade upp mitt långa hår i en proper frisyr…

141130_5Idag ska jag lusläsa programmet och lyssna vidare på skivan vi köpte med oss hem… fundera lite mera över innehållet, musiken, ljuden…  Känslan av att ha varit på en föreställning sitter ofta kvar länge …jag njuter, känner mig glad, upprymd, nöjd och fylld av ny energi.

Greve Ory är en komedi och gårdagens handling utspelades i riddartid. Grevinnan Adele är ensam tillsammans med sina hovdamer på slottet medans maken är ute på korståg. Damerna har svurit trohet och beslutat att inte släppa in några män i slottet medans männen är borta. Detta försöker Greve Ory, vars avsikter är att förföra grevinnan, att komma runt genom att han och hans gäng klär ut sig till nunnor för att erbjudas husrum på slottet…….

Och desto mer jag tänker på gårdagens föreställning desto mer infinner sig känslan av att vilja sitta där i publiken igen och igen… för att ta del av operakulturens magiska, konstfyllda och förunderliga värld. I love it!

141130_2

 

20 svar på ”En kväll på operan, i skenet av Rossinis Greve Ory

 1. Malmö Opera eller Stadsteatern som den heter för mig är alltid värd ett besök. Det är sällan man går därifrån besviken! När jag gick på gymnasiet så fick vi alldeles gratis gå på alla föreställningar som gavs. Vilken förmån!

  Kram

  • Det har du rätt i, jag har aldrig gått därifrån besviken. Älskar miljön och hela atmosfären kring Malmö Opera. Och vilken lyig gymnasieutbildning du gått, fri entré är inget man tackar nej till 😉

   Kram Christina

 2. Vad trevligt med en kväll på operan och än trevligare när en föreställning stannar kvar och lever vidare och föder nya tankar och känslor. Konst och kultur när det är som bäst. Och Christina… ja tycker om är du ”go crazy” med dina bilder. 🙂

  Ta hand om dig och ha en fin Första Advent.♥

  Kram

 3. Har alldrig varit på opera, men det låter ju så spännande .
  Tror det skulle vara en upplevelse och lite som en karamell…..Man vill suga länge på upplevelsen efteråt.

  Blommig långklänning sååå fint på rätt person. Tycker du är rätt person för en sån klänning.

  Önskar dig en fortsatt jättefin 1:a advent.
  Varm adventskram från mig.

  • Härligt att jag kan inspirera och ta dig med till konstens och kulturens förlovade land med mina inlägg 🙂

   Ha en fin adventsvecka! Kramar

 4. Jag har varit på teater och jag har varit på musikaler. Aldrig på en opera. Kan tänka mig att det är ganska mäktigt … 🙂
  Önskar dig en fortsatt fin vecka …
  Kram

 5. En mycket fin kulturupplevelse … nästan ”hög”. Så blev du lite personifierad på den där fina profilbilden av dig! När jag var liten var jag med mormor i Oslo på en operaföreställning, minns inte vilken – men jag minns hur jag kände mig där i salongen.

  Operakram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *