Vi interagerar med konsten som både försvinner och stannar kvar… likt osynliga spår

 

141101_3

Jag är tillfälligt kär! Förälskad i utställningen som visas just nu på Lunds konsthall. Konstverken och idéerna  har skapats av en grupp som heter Random International, utställningen heter Studies in motion. Konstverken som visas triggar igång sinnenas nyfikenhet.

Jag gillar det att verken är interaktiva och att man kan agera tillsammans med konstverken. Fotografiet ovan är en del av verket ”Self Portrait ”, i vilket en tillfällig bild av betraktaren visas en kort stund. På bilden syns ett tillfälligt avtryck av besöket från mig och min kära dotter. Man kan alltså gå fram och tillbaka framför konstverket och se en tillfällig bild skapas och försvinna… som om den försöker synliggöra flyktigheten hos besökaren som stannar upp vid ett konstverk och sedan ger sig iväg…rusar vidare. Väcker frågor som, finns konstverket även om ingen besökare är där och interagerar? Vad är konst egentligen? Vad består den av…

Jag har tidigare visat bilder föreställande delar av konstverket ”Future Self”  som visualiserar en tredimensionell bild av betraktaren i form av ljusglimtar…. och jag upptäckte snabbt att jag kunde få bilden att likna en snöängel om jag höll ut armarna och snurrade runt…så coolt… och väcker frågor kring samtidens fixering vid det egna jaget och individualismen.

141014_2

141101_5

En bild av en interaktiv stund med  ”future self”, som minnet från ett av mina fyra besök på Lunds konsthall. Det är inte ”min” ljusbild som syns – men jag är den som dokumenterar/fotograferar….

141101_4

Vi hade en underbar dag i Lund, på konsthallen, Kulturen och bland alla rosa paraplyer i Innocarnivals anda.

141101

Och jag unnade mig tre nya böcker! Böcker som jag vetgirigt bläddrat, läst och bearbetat och funderat över…det handlar om bilden tysta budskap och om konst och visuell kultur i Sverige. Åh, vad jag älskar att ta mig tid för en riktigt intressant bok.

Många av oss kommer att tända ljus denna helg för att lysa upp mörkret. Fin Alla helgonahelg, önskar jag eder alla!

16 svar på ”Vi interagerar med konsten som både försvinner och stannar kvar… likt osynliga spår

 1. Tack för besök hos mig!
  Häpnar över denna fina konst och så vill jag också ha den boken om bildens tysta kunskap. Mycket intressant blogg flera gånger om. Du har svar på din fråga inne hos mig/kram

  • O, tack! Vad kul att du gillar mitt bloggande.
   Har varit inne och läst och nu minsann fick jag grepp om diktstafetten. Himla fin idé 🙂
   Kramar

 2. Alltid visar du så spännande vackra bilder att betrakta. Jag ser så mycket i dina bilder och konst kan ju vara vad som helst.

  En fin allhelgonahelg till dig med!
  KRAM!

  • Vad, kul att du länkar. Funderar själv på att lägga till en blogglista med länkar så småningom.
   Kramar

 3. Åh tack Christina för allt du lär mig om konst! Dina foton och dina texter är så inspirerande! Dina betraktelser, blir också mina betraktelser. Gillar verkligen fotot med paraplyerna!
  Och visst är det underbart att hitta inspirerande böcker! Vilken toppendag!
  Kram, Gunilla

  • Tack, det är så roligt att dela med sig av konst och kulturupplevelser här i bloggen. Då blir det ju möjligt även för de som bor långt härifrån att ta del av kulturutbudet häromkring.
   Ha det fint! Kramar

 4. NU-precis gick jag och skrev -KONSTHALLEN- på min kom-i-hågtavla i hallen!
  Eftersom min kropp givit mig en lugn vecka ska jag verkligen cykla ner till konsthallen!
  Tack!
  Jag behövde en knuff mot lite konst och kultur!

  Kraaam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *