Jag kryddar min choklad med tulpaner och filosofiska tankar…

150127_3

Tidig morgon, lyssnade på radio, hörde en låt och sedan dess har den ekat… om och om igen. Arbete, lång och varierande dag, styrelsemöte på Galleri KVIS. Planerat organiserat… Hemma sent och dricker varm choklad som jag dekorerar med en tulpan…för effektens skull.

Tänk om jag lever i en musikal. En musikal utan vare sig början eller slut. Handlingen pågår varje dag. Musikalen blir till performancekonst. Jag hör Hoziers, sjunga Take Me To Church…..

”Take me to Church, I’ll worship like a dog at the shrine of your lies,  I’ll tell you my sins and you can sharpen your knife,  Offer me that deathless Death,  Good God, let me give you my Life”.

Jag tänker att texten är komplicerad…. och jag vet inte om jag begriper vad den handlar om…. den kan tolkas på olika sätt och kanske är det just det som är meningen..

150127_1red

Jag dricker poetisk choklad,  läser Karin Boyes I rörelse…., ” den bästa dagen är en dag av törst” ….och kanske det är just så det är? om en dag av törst är den bästa dagen – då är det ofta den bästa dagen. Den bästa dagen…. Må varje dag bli den bästa!

12 svar på ”Jag kryddar min choklad med tulpaner och filosofiska tankar…

 1. JAAAAAAAA……må varje dag bli den bästa. Härligt tänk.
  Å tänk om livet är en musikal…….gillade de orden och tänket.
  Mysiga du.
  Ha en jättefin tisdag.

  Kram fina du.

 2. ”Tänk om jag lever i en musikal”. Det var de orden som fastnade djupast i detta poetiska inlägg. Om man hör en låt tidigt på morgonen brukar den fastna som det segaste tuggummi under hela dagen. Antingen man vill det eller ej. Jag tycker om poesi där det inte finns något givet svar utan istället plats för eget tänkande. Tisdagskram Bosse

  • Om låten fastnar, då gäller det att lyssna på de riktigt bra låtarna. De som man vill bära med sig under dagens musikal 😉

   Kram

 3. Så kommer jag Glad fast inte morgonpigg ,-))))
  Det är mitt livs musikal jag lever i ,-)
  I den dikten kan man tänka runt .-)
  Tulpan i varm choklad, du är härlig måste jag säga!
  Härlig bild ,-)
  Att få en låt som fastnar. det händer oftast om jag inte gillar låten, men det har ju hänt någon gång att jag tyckt så mycket om den att jag vaknade flera gånger per natt av att jag sjöng den ,-)))
  Ha det jättefint.
  KRAM Primrose ,-)

  • O, vad härligt att vakna till musik! Nu blir jag genast nyfiken på vilka låtar du tycker så mycket om att du vaknar och sjunger? Härligt!

   Kramar

  • Ojdå, har inte alls tänkt på att tulpanen är giftig… Tur att jag inte drack upp tulpanen också då. Jag drack bara chokladen och den smakade bra 🙂 Det här var intressant…nu fick jag mera att fundera över.
   Kram

  • Ja, visst hade det varit toppen. Sound of Music är bra, fast jag skulle nog valt att mixa ihop min alldeles egna musikal av en blandning av sådant som redan finns och sådant jag hittar på. Typiskt mig 😉

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *