Jag är klarvaken och det är Tid för Konsert…

Idag är det ingen vanlig dag. Idag är det dags för Katy Perry konsert. Min dotter och jag dammar av hästkrafterna och beger oss ut på en långresa till ett av våra grannländer för att se Katy Perry. Ska bli så spännande att se hur hon låter in live, se scenshowen och hela den visuella framställningen. Därav dagens länkar till två av de musikvideos jag gillar. Jag tycker om när en musikvideo är färgstark, när bildspråket är intressant och knyter an till historien, konsten och litteraturen. När det finns en berättelse att analysera och en visuell framställning att granska och ifrågasätta. När bildspråket kommunicerar tillsammans med toner och text…det är sådant som jag går igång på…analys av populärkultur. Jag Roas av att analysera och fundera. Idag ser jag fram emot en heldag tillsammans med dottern min. En heldag med bilresa, musik, mor och dottersamtal, konsert, scenshow och jag undrar om det ens är möjligt att framkalla samma känsla på en scen som i musikvideosen – men den frågan får jag snart svar på.

Wide Awake

Dark Horse

 

21 svar på ”Jag är klarvaken och det är Tid för Konsert…

 1. Jag önskar er en trevlig koncert. Det blir lite känsligt det där att skriva om bloggandet eftersom folk identifierar hela tiden med sig själva, och kanske gör fel kopplingar. För mig är värsta sorts långrandighet av typen: först vaknade jag, sedan åt jag två mackor med ost och gurka på, sedan tog jag en promenad, våren kommer och jag såg flyttfåglar, sedan vilade jag en stund, sedan kikade jag 20 min på tv repris, sedan åt jag fil och flingor etc etc etc. Istället hade man kunnat skriva om vårkänslor eller flyttfåglar och därmed begränsat sig till ett ämne, om än lite kortare. Förstår du hur jag menar?

  • Aha, då förstår jag bättre vad du menade. Visst är det intressant att man kan tolka det som skrivs på så många olika sätt… 🙂

 2. Det är en artist jag aldrig hört talas om—trodde jag i alla fall men sedan kikade jag på youtube och visst hade jag hört henne,dock aldrig lagt hennes namn på minnet. Det har jag nu gjort och kommer att lyssna mer på henne.
  Ha en fin konsertdag!

 3. Katy Perry är så bra så ni lär inte bli besvikna! Önskar dig och dottern en riktigt trevlig lördag i musikens tecken 🙂

  Kram

  • Ja, vi körde totalt ca 70 mil så vi hann avhandla en hel del samtalsämnen… så mysigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *