Rekreation och långpromenad i den virtuella bloggsfären

150305_1 Jag är tillbaka tidigare än planerat. Bara för att det är, Fint att vara här. I detta lilla bloggrum. Jag trotsar Influensan som bara blir värre och värre. Men jag är inte den som låter mig slås ner. Jag lyssnar på MJ:s  Beat It och kallar in stöd av specialstyrka vad gäller medicinsk behandling, och jag förväntar mig att mina nya medikamenter snart ska driva bort denna ihärdiga pina till förkylninginfluensa/bihåleinflammationselände. Nu får det vara nog!

Vidare till trevligare samtalsämnen.

Idag har jag en ledig dag 🙂 Jag har gått ner i arbetstid, vilket innebär att jag är helt ledig nästan varje torsdag. Dessa ”lediga” dagar ska tillägnas konsten. Jag ska måla, fotografera, fotoredigera och skriva poesi. Jag andas litteraTur. Det känns alldeles underbart att ha en dag i veckan att disponera helt för mig själv, en dag I Konstens Tecken.

150305_5

Jag drömmer inte bara min dröm, jag lever min dröm varje dag. Jag Lever min Dröm i Konstens Tecken… därför att det blir så fint och Meningsfyllt att leva då. Vi har bara ett liv och det är både värdefullt och skört som det tunnaste kristallglas. Jag tänker att om jag tror på mig själv och göra sådana val som jag mår bra av. Då sprider jag förhoppningsvis positiva ringar på vattenytan som skapar en positiv anda och påverkar andra människor, till att göra sådana val som är bra för dem själva… Val där man väljer livet. Välgörande och hälsosamma val. Varje ny dag innebär nya valmöjligheter.

150305-4

Idag gör jag det jag behöver just idag. Softar. Äter frukt. Dricker varm choklad, läser poesi, lyssnar på musik, tar mig ett väldoftande varmt bad… och lite annat… som att ta en promenad i bloggsfären

150305_2

 

22 svar på ”Rekreation och långpromenad i den virtuella bloggsfären

 1. Tack för de vackra bilderna! Mitt liv har de senaste dagarna haft riktig träsmak, ingenting har känts roligt. Men nu har jag fått en förklaring, en elak förkylning var det som låg på lur…

  • Ja, den här influensaförkylningen tycks ge avtryck i hela landet. Vi se fram emot att det är övergående, snart är vi friska igen 🙂

 2. Hur sjutton orkar du arbeta med din flunsa? Underbara bilder med fina saker och fina färger. Se bara vad frukten ser fin ut ;.) Sedan detta med att smyga in konst och litteratur i dina bilder är bara så fantastiskt vackert! Kul att få nya kicka till sitt eget fotande fast du är du och jag är jag ;.) Naturen lockar mig för mycket men min fantasi kom igång nu *tack* Krya på dig och var rädd om dig och fortsätt och njut av allt det vackra/ kram

  Ps Skönt med en egen dag i veckan *snygg jobbat*

  • Ja, du det undrar jag också, men som sagt så är jag ganska envis och jag har varit med om värre saker än influensa. I jämförelser är allt relativt….
   Vad kul att du inspireras av mina bilder <3 Tack!

   Kramar Christina

 3. Så klokt att ta en dag ledig under veckan. Vi som har möjlighet att gå ned i arbetstid borde göra det. Jag gör det på mitt sätt, arbetar intensivt när jag ska, däremellan helledig… Inte så dumt det heller!

  Influensa, ja, det vet i tusan om det är den som slagit sig ned i min kropp. Något galet är det i alla fall!

  Underbart vackra bilder. Näst översta bilden på äpple på assiett som i sin tur står på en bok, eller böcker är helt suverän!

  • Det låter bra att kunna göra så också och nu blev jag genast nyfiken på vad du arbetar med, får kolla in din presentation.

   Kram Christina

 4. Idag har du haft en riktigt härlig dag och gjort lite av det du gillar. Man måste göra lite roliga saker under flunsan åxo .
  En dag i veckan för att göra det du vill göra låter ju helt underbart. Då ska du njuta som bara den. En sån dag behövs.
  Själv brukar jag måla lite på somrarna. Känner jag vill vara ledig från mitt jobb då jag målar. Det är lättare vara kreativ och skapa då.

  En skön kväll och en go kvällskram till dig.

  • Ja, hoppas bara att jag kan hålla mig i kragen och låta bli att jobba och verkligen ägna mig åt konsten. Och jag ser fram emot att få se mer av dina alster till sommaren när du har tid att måla.

   Kram och trevlig helg!

 5. Du är en konstnär på utsidan och insidan.
  Kul att du är tillbaka ,-)
  Men så trist med din influensa.
  Härligt med lediga ” kons”torsdagar, det låter magiskt och blir magiskt.
  Jag får skärpa mig, får också skaffa mig en ”konst”ig dag, känner att jag behöver det.
  min bloggpaus skulle vara Mars ut, varade 1 dag!
  Nej jag mår sämre av det.
  Härliga bilder ,-)
  Ja ,-)) ditt inlägg påverkar mig i en glad riktning ,-)
  KRAM och Krya på dig! Primrose ,-)

  • O, tack för din fina respons. Blir så glad <3
   Ja, bloggpaus är det lika bra att strunta i 😉 det är ju en så trivsam sfär att man gärna vill vara här.
   Ha nu en fin helg!
   Kram Christina

 6. Vilken härlig dag Du haft! Det låter ju nästan lika bra som att arbeta:-)
  Så fina bilder.Man blir glad av dem!
  Krya på Dig!

  • Ja, jag är nog en sådan som arbetar hela tiden oavsett om jag sover, är på arbetet eller har fritid 🙂
   Ha en fin helg! Och tack för din krya på hälsning

  • Personlig guldkant, vad fint det låter det uttrycket adopterar jag rakt av.
   Trevlig helg! Kram

 7. Jag har en ledig dag i veckan. Förr var det min arbetsammaste skojade vi. Då både tvättade jag och veckohandlade samt försökte få in en stunds motions-simmande i badhuset innan de var dags att hämta barn på diverse ställen. Nuförtiden när endast den yngsta bor hemma och utmärkt klarar av att både ta sig till och från sin aktiviteter (sista året på gymnasiet) har fredagen mer och mer blivit min dag, det är jag som bestämmer. De senaste åren börjar fredagen med yoga och sedan vet jag aldrig var den tar vägen. Ibland ett besök på Fotografiska, ibland en stund i fåtöljen med en bok. Ofta en långpromenad med hunden på eftermiddagen. Jag känner att jag är helt beroende av fredagarna för att fungera de andra dagarna. Hoppas att din fredag varit bra och att du känner dig lite friskare. .

  • Åh, det låter behagligt. Jag är också en sådan som sysselsätter mig mest hela tiden…men jag behöver den där tiden för mig själv ibland. Egentid i kombination med tid med kollegor.
   Och nu tror jag äntligen att den här influensan börjar gå på rätt håll, mår lite bättre.
   Önskar dig en trevlig helg!

 8. Så klokt med en extra ledig dag där du kan ägna dig åt det du älskar! Och visst är det så att ”din lycka också blir vår lycka!” Ja, Christina jag vet ingen som du, som kan beskriva och uttrycka sig så vackert om konst i alla dess former!
  Men låt kroppen vila nu…så du blir frisk! Inte bra att jobba…vila, vila, vila!
  Kram, Gunilla

 9. Se där ja du kom i dröm och verklighet åter till din guldgruva lite tidigare än beräknat; det var fint för oss som far hit och njuter bilderna. Glad att du går ner i tid, livet är ju nu. Långvariga hårdnackade förkylda flunser är inte att leka med!
  När det dyker upp ett känna igen fenomen i en blogg så blir det lite ”vibbhägring”
  Vad är konst?
  Wonderful!

  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *