Jag trollar fram en skatt och tar en lång promenad…

150228_0

Tack alla ni fina läsare som tittar in här varje dag <3

Jag blir överväldigad av antalet besökare och glad för de fina kommentarer några av er stannar upp och lämnar. Det är så fascinerande med alla dessa möten. Alla dessa virtuella möten i bloggsfären.

Vi tar del av varandras offentliga rum. Bjuder varann på kaffe med blommor & poesi. Vi bjuder på funderingar och berättar om sådant vi brinner för. Vi berättar om utvalda delar av våra liv och livets filosofi. Vi fotograferar och berättar med våra bilder.  Vi skriver om allt mellan himmel och jord. Vi skrattar och gråter tillsammans. Vi bryr oss och diskuterar, debatterar och ironiserar. Vi förstår och missförstår. Vi har humor och glimten i ögat och vi gör det bästa av det mesta när vi bloggar.

 150228_4 red

Min jord Snurrar i raketfart och influensan blir bara värre. Samtidigt som ett drama avlöser ett annat och mitt däri står jag och håller ställningarna. Jag mår inte bra men det mesta är ok ändå. Väderleken aningen stormig och jag är tillräckligt febrig och krasslig för ha svårt att fokusera. Roar mig med att försöka kurera mig själv med nyttigheter och promenader. Långa promenader och korta promenader. Frisk luft och ny energi till lungorna. Skogspromenad.

Imorgon börjar en ny arbetsvecka. Innan dess ska jag promenera och fokusera på att kurera mig. Tror minsann att jag tar en veckas bloggpaus för att komma i balans. Beräknar att vara tillbaka söndagen den 8 mars och då ska jag vara frisk och dessutom nyligen kommit hem från en konsert… min dotter och jag har biljetter till Katie Perry!

150301

Svart kaffe med citron och spretig tulpan blev en oväntad och spännande mix. Jag lägger till en bild från gårdagens skogspromenad. En tuva snödroppar. Ett möte mellan inomhus och utomhus, och en helt ny poesi skapas.

Naturen bjuder på vårtecken i form av de Vackraste små Snödroppar man kan tänka sig. Jag fotograferar.

Nu ska jag koka mig en termos varm choklad, packa ner en filt och bege mig till skogen tillsammans med maken min. Jag är av den bestämda åsikten att en skogspromenad är den bästa medicin som botar det mesta. Vi ska lyssna på fågelkvitter, dricka choklad och jag ska promenera ifrån den där förjordade influensan, så att jag fixar arbetsveckan imorgon.

Nu vet ni att det blir en liten paus och att jag kanske inte kommer att vara lika flitig med att kommentera hos er som vanligt… men som sagt på söndag är jag tillbaka igen.

Jag önskar eder alla en riktigt fröjdefull och fin vårvecka!

150301_1

39 svar på ”Jag trollar fram en skatt och tar en lång promenad…

 1. Vad trevligt att du hittade till mej, så jag hittade till dej!
  Du skriver så fint om bloggvärlden. Så många trevliga möten och intressant artiklar.
  Krya på dej och njut av pausen. Ser fram emot att du kommer tillbaka!
  Ha en trevlig söndag!

 2. Snödroppar , så härligt!
  Härliga bilder, ,-))
  Konsert med dottern, hoppas du är piggare då, och krya på dig från din flunsa!
  Din metod att få bort den låter mysig! Hoppas nu den härliga skogpromenaden hjälper!
  Varm choklad, det låter så mysigt och gott är det också.
  Känner igen mig i din beskrivning hur blogglivet är ,-)
  Ta nu hand om, ha en avkopplande paus ifrån bloggandet, skulle nog behöva en själv .-)
  Njut och Krya på dig!
  KRAM Primrose ,-)

  • TACK! Ja, jag gör vad jag kan för att njuta och förgylla tillvaron, men just nu är det tufft. Mår jättedåligt men går till jobbet ändå. Men snart mår jag säkerligen bättre 🙂
   Kramar!

 3. Åh, vilken härlig konsert som väntar er! Då bara måste du vara riktigt kry igen 🙂

  Hoppas att du får en bra arbetsvecka och på återhörande.

  Kram

  • Ja, fy på denna influensa. Försökte promenera ifrån den men det är en ihärdig sort.
   Kram

 4. Tack för ett trevligt inlägg. Bloggandet är extra trevligt när det är ömsesidigt. Ett problem som då uppstår är tidsbrist, när man ska förutom sitt eget bloggande följa och kommentera andra! Jag försöker att inte stressa över det, vissa kvällar hinner jag bara läsa andras bloggar och inte skriva själv. Min blogg är ändå ingenting om inte jag får ömsesidigheten och inspirationen från andra bloggar.

  • Tackar 🙂 Ja, det är betydelsefullt med det ömsesidiga utbytet. Att kommentera och få kommentarer tillbaka.
   Kram

 5. Krya på dig säger även jag och välkommen tillbaka när tid och ork finns i den kropp igen! Angåendet bloggandet så instämmer jag helt i Aaa:s kommentar här ovan.

  Många har sagt det tidigare, jag skriver det nu… dina bilder är helt fantastiska, du komponerar bilder jag aldrig själv skulle kunna göra… Jag ska gå en helgkurs inom foto i höst, kanske jag ska försöka få med litet mer fantasi och skaparglädje i mina bilder… hmm, tål att tänka på. Att leka fram bilder som du gör ser både roligt och fascinerande ut!

  • Åh, Tack! Det värmer fint med positiv respons på mina bilder, speciellt nu när jag mår så risigt. Vi ses och hörs 😉
   Kramar

 6. Dina bilder är så spännande. Ju fler gånger jag tittar på dem ju fler detaljer upptäcker jag. Det är roligt när det inte är så ”lätt-tittat”.
  Hoppas du kryar på dig. Drick mycket och vila så hoppas jag du snart är på benen igen.

  • Åh, vad roligt att du gillar mina bilder.
   Och tack för krya på dig hälsning. Jag kryar på mig så gott jag kan 😉
   Kram

 7. Så härligt att gå på konsert med dottern. Det är verkligen något att se fram emot.
  Visst är bloggvärlden härlig. Här kan man hitta människor man aldrig hade hittat på annat sätt att föra samtal med som man inte heller skulle gjort annars. Det är förunderligt och fantastiskt.
  Nu hoppas jag att skogspromenaderna hjälpt och att du är frisk och kry och kan ta dig an den nya veckan.

  • Tack för hälsningen! Tyvärr hjälpte inte promenaden så jag kämpar vidare…. med att ta mig an veckan.
   Ha det fint!

 8. Ja visst är det härligt med alla trevliga vänskaper och bekantskaper man får genom bloggen? Jag har hört att influensan ska vara riktigt eländig i år. Krya på dig!
  Kram
  Ingela

  • Ja, riktigt eländig är den här influensan. Jag har inte varit med om liknande på länge.
   Kram

 9. Vila du på vackra bilder,
  Den som väntar på något gott, klarar en väntetid på en vecka, två or more!
  Så kommer du på besök när du kommer, det går finemang att göra så.
  Envis flunsa
  låter livet ”stunsa”
  till som i en nafs
  vila du utan bjafs
  <3

  • Ja, vila skulle jag verkligen behöva…. men att Vila i en vacker bild – det gör jag mest hela tiden. Livet blir lite mjukare och finare så.

   Kram

 10. Du beskriver så härligt bloggvärlden. Precis så är det ju. Man både ger och får tycker jag. Alla fina bilder, och alla som berättar och skriver så bra och målande…….Det är värkligen kul. Det enda som är nackdelen är tiden……..Det tar bort så mycket tid att blogga då man skulle behöva göra lite vettiga saker. För det är ju så kul att skriva och blogga.
  Paus blir bra. Krya på dig åxo. Är själv hängig och hemma från jobbet i dag. Vi får krya på oss

  • Ja, visst är bloggvärlden fantastisk. En hel sfär med bilder och texter för oss att ta del av. I love it 🙂
   Så du är också sjuk? Då får vi krya på oss båda.
   Ha det fint! Kram

 11. Jag brukar inte kommentera men nu kan en krya på dig hälsning vara på sin plats. Följer din blogg därför att den är positiv, gör mig glad och jag tycker om dina bilder.
  Ser fram emot att du snart är tillbaka igen.

  Maja

  • O, men tack för att du valde att kommentera. Blir så glad för kommentarer och krya på mig hälsningar 🙂
   Kram

 12. Ljuvliga vårbilder med ljus och fägring!
  Hoppas att du mår bättre idag eller …
  När du var näst sist hos mig frågade du om jag hade köpt några reaböcker. Hade du läst inlägget under det inlägg som du läste hade du hittat svaret i text och bild *ler* Det blev 9 böcker/ kram

  • Ps Jag bara älskar att läsa i boken om Kampen om Järntronen och tack för tips!
   Ds Osis att du inte var med och lekte med orden till dikten som jag nyss lade ut på min blogg ;.)

   • Tack för dina kommentarer. Hoppas att det kommer fler chanser att leka med ord, när jag mår lite bättre… just nu åtgår det mesta av mitt fokus till att sköta arbetet så jag hänger inte med i svängarna riktigt. Jag är fortfarande megakrasslig…. men det är övergående 🙂 Har förresten varit inne och kommenterat angående böckerna nu.

    Ha det fint du kära spanare!
    Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *