26 svar på ”Det här är inte allt, det finns mer.

 1. Det var svårt!
  Den översta bilden ser jag en tågräls från en perrong. Tavelvägg. En blomknopp??
  Den nedre bilden, där ser jag framför allt människan (du?) och texten. Möjligen en kaffe- eller tekopp också.
  Vilken jag gillar bäst? Svårt! Tror inte att jag kan välja! Var inne på den översta först, på grund av färgerna som tilltalar mig. Men jag är väldigt förtjust i bildinnehållet på den nedre.
  Jag säger ”pass” i att välja … 😉

  Fint var det i alla fall 🙂

  Kram

  • Du har minsann en röntgensyn eller en väldigt god analysförmåga eftersom du träffar helt rätt i vilka bilder jag kombinerat 🙂
   Tavelväggen kommer från Lunds konsthalls nuvarande utställning.

   Tackar så mycket för din tolkning, Ha en fin fortsatt dag!

 2. Jag gillar Dina utmaningar att tolka bilder. Det blir att sätta sig vid datorn för att bättre se men direkt gillar den understa bilden. Varför är svårt att säga,man kan sällan definitv veta vad som tilltalar en i ett vackert konstverk. Men jag tror att det bland annat är att man kan tydligt se ett ansikte där.

 3. Första bilden för i den finns ett hem. Skärvor av liv. Ljus. Plattformar att stiga på under när livets tåg går. Tavlor att hänge sig i för att sen drömma sig bort. Mycket mera ser jag men det räcker så här/ kram

  • Att vara på väg är som livet, alltid på väg någonstans… det stämmer nog om jag tänker efter. Kram

 4. Börjar med inlägget jag missade, den underbara koppen och orden till den!
  Ljuvlig!
  Du kommer inte att få kalla fötter! ,-)
  Fina bilder i det här inlägget också -)
  Jag väljer den översta bilden, den utmanar ,mig till en resa med en röd luftballong, jag har höjdskräck, men bilden ser trygg ut ,-)
  Det ärt som om allt i världen och rymden hänger ihop. Det är trygghet, värme.
  Allt har ett samband, och det är fångat just i den bilden ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Nej inte ska jag få kalla fötter, klär mig i varma strumpor varje dag 😉 (skämt åsido) TACK för pepp!
   En röd luftballong låter härligt om det ser tryggt ut på samma gång och ännu bättre om någon övervinner sin höjdskräck på samma gång. Så tack kära du!

   Ha en fortsatt fin dag! Kram

 5. Spontant tilltalar mej den översta bilden först! För mej är det alltid färgen först, sedan tittar jag vidare. Det röda ger värme och jag ser ett varmt rum med lyckliga människor i.De är på väg ut på den stenbelagda livets väg, ibland är stenen hård och ibland mjuk så man nästan flyger över den. De är derfinitivt i Sverige, eftersom färgerna till höger är svenska flaggans, kanske bara en utlandssvenk ser det så.

 6. Läckra bilder och färger. I den första ser jag tavlor, linjer som skulle kunna vara en räls som någon skrev. Men jag får också en känsla att vara i en godisbutik! Ser nämligen en massa fack med smågodis i! 🙂 Eller är det färgglada stenar?
  I bild nummer två ser jag dig hållandes i en bok, och omgiven av ord som bildar en text. jag tycker mig känna igen den blommiga tapet i bakgrunden? Hemma hos dig?
  Blå kläder på dig?
  Läckra färger i båda…full pott får bild nummer två!
  Kram, Gunilla

  • O, vad härligt att du ser en godisbutik 🙂
   Och nog är det jag som håller i en bok och min blommiga tapet:)
   Min klänning är egentligen grön, men den blev blå i fotoredigeringen 😉

   Ha det gott!
   Kramen

 7. Jag Tyckte om båda bilderna men en tolkning är lite knepig.
  För mig är den första bilden fartfylld och färgstark. Fotona som skymtar står för det mer invanda och familjära och sedan kommer stenarna, stigarna och allt runtomkring. Någon vill ut i det mer okända och samtidigt finns en del av Sverige kvar i den svenska flaggan.
  Den undre bilden känns väldigt lugn och litterär. Ett val , kanske med hjälp av en bok, skall göras av någon och kanske med hjälp av en dikt. Jag tyckte mycket om färgsättningen och blandningen mellan det lugna och det mer spännande.
  Tack för att du delar med dig. Jag skulle gärna velat se din utställning.

  • Å, vad fina tolkningar du gör 🙂
   Kul att du vill se min utställning, jag kommer att fotografera och lägga ut den här på bloggen….blir ju inte riktigt detsamma men man får ju en uppfattning…
   Ha det fint!

 8. Jag gillar båda. Blir glad av det gula. Bokstäverna på nedre bilden är för mig att läsa och i och med det öppnar sig hela världen i bilden.
  Den övre bilden är hemma, associerade den runda formen till Globen (som jag bor alldeles nära) den har lite olika färg beroende på vilket evenemang som är där. På dagtid är den vit. Globen och så tunnelbanan som kör förbi på sina spår. Fart och föränderlighet. Ingenting är statiskt, allt förändras. det är både en tröst och en utmaning. Kram

  • Vad fint det låter, att hela världen öppnar sig 🙂
   Och vad kul att du ser globen… det är just det här jag gillar med bildtolkning, när det oväntade dyker upp …
   Kramen!

 9. Första bilden;
  På resa med tåg, järnvägsspår, stoppljus,stenar som täcker marken under rälsen. kan vara krutonger om du du vill. Globen när den är rosa, hemkommen tittar du på bilderna av dina kära som du har på väggen, eller så sitter du på tåget och tänker på dem. Många färger att vistas i. Lite vatten, trygghet och äventyr. Vila och fart.
  Bild 2;
  Fröken – du med boken, fastnar för några av orden: HON SJÄLV och bokstavs oordning ..
  En boktrave på ena sidan,blommor , anar din ”signatur” kaffekoppen.
  Väljer båda, men ta ettan! Helt underbart Christina!
  Kram

  • Bokstavsoordning låter vackert….
   Och vila och fart, där sa du något viktigt. Både vila och fart är betydelsefulla för att finna balans.
   Tack för dina fina tolkningar!
   Önskar dig en fortsatt fin helg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *