Skimrande ögonblick – och dagar i grått

150629_2

Bokens titel: Skimrande ögonblick – och dagar i grått.

Jag tycker om titeln på Bosse och Solveig Lidéns bok. Livet är ju faktiskt fyllt av såväl skimrande ögonblick som dagar i grått. Ibland talar vi bara om det som är vackert och skimrar starkt, men ingen är förskonad från det grå. Vi har bara olika sätt att förhålla oss till det där obekväma grå. Somliga dagar leker livet och andra dagar önskar man bara att man var någon annanstans; men i efterhand kan det vara fint ändå, när man tänker tillbaks och inser vad man lärde sig av det där gråa dagarna som var mindre angenäma.

150629

Jag blir varm i hjärtat när jag läser Solveigs fina citat som inleder boken. ”Att se det stora i det lilla, att upptäcka det som skimrar i allt det som är grått, att välja rätt, – det är livet.”

Citatet är kort men innehållsrikt. Jag tänker att det är en konst att se det stora, i det lilla och att upptäcka det som skimrar i det som är grått….det är då livet blir till vacker estetik….när man väljer att Se.

150629_1

Innehåll: Boken består av ett flertal berättelser ur det vardagliga livet. Vid närmare eftertanke skulle jag nog vilja likna boken med en hyllning till just vardagen. En hyllning till sådant som hör vardagen till, och för de flesta av oss består vardagen av såväl skimrande ögonblick som grå dagar. Berättelserna är personliga och de bjuder på en kombination av humor, allvarsamhet, charm, distans och närhet på samma gång.

Berättelserna är relativt korta. Men det finns något fint i de där korta och lättlästa kåserierna/novellerna, något i de där små texterna inbjuder till reflektion och funderingar kring de där små vardagsögonblicken vi alla bär med oss.

De flesta av oss föredrar de där ögonblicken som skimrar och lyser starkt men visst är det väl som så att det finns sådant som är vackert även i det som är grå.

 

19 svar på ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått

  • Jag tycker så mycket om böcker, är en riktig bokmal 🙂

   Skön vecka önskas dig också!
   Kram

 1. Jag tycker också mycket om deras bok och du beskriver det så fint! Ditt foto där deras bok ligger i allt det blå-gula blev läckert!
  Ja, en del dagar är grå och som du skriver så skulle man då vilja vara någon annanstans. men det är så det är. ”Skimrande ögonblick och dagar i grått”, är en en passade titel, då berättelserna återger allt det som vi människor kan tänkas uppleva.
  Kram, Gunilla

  • Ja, livet har sina ”ups and downs”…det fina är att finna det som glittrar i vardagen.
   Må veckan glänsa av sådant som är fint!

   Kram Christina

 2. Vilket vackert citat. Själv älskar jag vardagen och att se det lilla i det stora, hitta ljusglimtarna.

  Tack för fin hälsning inne hos mig, Jag både hoppade, sjöng och dansade igår 😉

  Kram
  Annie

  • Hihi, hoppas att det hjälpte och att du hittade barnasinnet och glädjen att fylla år 😉

   Kram Christina

 3. De säger som jag brukar säga om vardagen *ler* Min elektroniska bok är uppbyggd på ett liknande sätt. Så fint du har dekorerat med den fina boken i naturen/ kram

  Ps Min bok som jag nu syftar på heter Min andliga stig.
  Ds Har även några e-böcker på nätet också

  • Å, vad spännande! Att du har gett ut en e-bok det hade jag ingen aning om. Nu blir jag nyfiken…. och vill veta mer.

   Ha det fint! Kram Christina

 4. Jag hittar så mycket i den här boken som jag gärna återkommer till och det var fint att läsa din resencion och dina funderingar.
  Vackra bilder gjorde upplevelsen ännu bättre.
  Kram!

 5. Tack för dina fina ord. De värmde! Så vackra arrangemang du har gjort som inramning till boken och texten. Önskar dig en härlig fortsättning på sommaren. Det bästa är att det är fem veckor kvar av sommarlovet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *